Δεν θέλει (πολύ) κόπο, αλλά τρόπο και τα έξυπνα αυτά tips!


Πραγματικά στο λέω, αν ήξερα σήμερα, αυτά που ξέρω για το πώς να περάσω μια πιο… εύκολη και χαλαρή φοιτητική ζωή, θα είχα αποφοιτήσει στην ώρα μου!

Όπως και να έχει πάντως, δεν πειράζει. Γιατί τώρα, όλα αυτά που πλέον γνωρίζω και έμαθα έστω και τελευταία στιγμή, μπορώ τώρα να μεταφέρω σε εσένα!

Και ένα από τα θέματα που προβληματίζουν όλους τους φοιτητές, ανεξαιρέτως, είναι πώς θα περάσουν το άτιμο αυτό μάθημα! Ξέρεις ποιο λέω. Αυτό που έχεις δώσει τόσες φορές και ακόμα δεν έχεις περάσει!

Not-to-worry-at-all, γιατί προσωπικά, βρήκα τα παρακάτω 5 tips πολύ, πολύ χρήσιμα. Με αυτά κατάφερα να περάσω και εγώ αυτό το μάθημα (Διεθνείς Κοινωνία, ακόμα το βλέπω στους εφιάλτες μου)!

#1. Βρες τα παλιά θέματα

Είτε ρωτώντας μεγαλύτερους συμφοιτητές, είτε κάποιον από την… κομματική κοινότητα. Όλο και κάτι θα ξέρουν, trust me.

#2. Πήγαινε στα τελευταία μαθήματα

Πολύ βοηθητικό αυτό. Τότε είναι που ο καθηγητής «πετάει» και τα περισσότερα hints, για το τι θα πέσει στην εξεταστική.

#3. Μάθε τα SOS

Αν δεν κατάφερες να πας σε αυτά τα τελευταία μαθήματα, βρες τουλάχιστον αυτούς που πήγαν (ή που πήγαιναν όλο το εξάμηνο στο μάθημα) και μάθε τα SOS.

#4. Κάνε socializing

Όχι με τους συμφοιτητές σου! Με αυτούς κάνεις κάθε μέρα! Με τους καθηγητές εννοώ! Βρες μια ερώτηση να τους κάνεις, στο τέλος του μαθήματος (ακόμα κι αν γνωρίζεις την απάντηση…) και απόκτησε μια σχέση μεταξύ τους. Συστήσου για να μάθουν και το όνομά σου! Έτσι, όταν διορθώνουν το τεστ σου, μπορεί να δείξουν επιείκεια, αν πιστεύουν ότι έχεις δείξει ενδιαφέρον για το μάθημα!

#5. Οργάνωση x3

Αν δεν οργανωθείς την ώρα του διαβάσματος, την έχασες την μπάλα! Φρόντισε να έχεις ένα δωμάτιο χωρίς αντιπερισπασμούς, αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία (βλ. χρωματιστούς μαρκαδόρους για σημειώσεις, post-it κτλ.) για ένα πιο εύκολο διάβασμα!