Επιβάλλεται να δεις αυτές τις ταινίες, τουλάχιστον μια φορά όσο είσαι φοιτητής!


Νομίζω ότι όσο ήμουν φοιτήτρια, είδα και τις περισσότερες ταινίες που μπορεί να δει ένας άνθρωπος στην ζωή του. Είτε μόνη, είτε παρέα με συμφοιτητές και φίλους, γινόντουσαν τρελοί «μαραθώνιοι» ταινιών στα σπίτια μας που ξεκινούσαν από νωρίς το βράδυ και τελείωναν τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας. Φυσικά, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πηγαίνουμε όλοι στο πρωινό μάθημα την άλλη μέρα, με πρησμένα μάτια με μαύρους κύκλους.

Παρόλα αυτά, άξιζε η «ταλαιπωρία». Γιατί νομίζω ότι στην ηλικία αυτή που έχει ένας άνθρωπος σχηματίσει μια προσωπικότητα και μια άποψη για τα πράγματα, ότι είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να εμπλουτίσει το μυαλό μου με εικόνες και ιστορίες που θα τον εμπνεύσουν, θα τον εκπλήσσουν, ίσως και θα του ανοίξουν το μυαλό.

Έχει μεγάλη συμβολή ο (καλός) κινηματογράφος στην ζωή ενός ανθρώπου λοιπόν. Άσε που όλη αυτή η διαδικασία είναι μια καλή ευκαιρία να μαζευτείς με τους φίλους σου, να αράξετε, να δεθείτε μέσα από την εμπειρία που προσφέρει ο κινηματογράφος και φυσικά, να περάσετε καλά.

Και ειδικά, όσο σπουδάζεις υπάρχουν κάποιες must-have ταινίες που επιβάλλεται να δεις και που άλλοτε θα σε ενθουσιάσουν, θα σε προβληματίσουν και άλλοτε θα σε κάνουν να γελάσεις μέχρι δακρύων!

Δες παρακάτω λοιπόν, τις 5 ταινίες που πρέπει να δεις όσο είσαι φοιτητής.

The Social Network (2010)

Όσο «τεξτάρεις» στον κολλητό σου, στο Messenger απλά θυμήσου, ότι όλα ξεκίνησαν λόγω του Mark Zuckerberg. Και το πώς ξεκίνησαν όλα με το Facebook και τα social media, αλλά και την ίδια την ιστορία του ανθρώπου αυτού, θα δεις σε αυτή την δραματική ταινία του David Fincher. Ποτέ δεν ξέρεις, ίσως να σε εμπνεύσει να θέλεις να θριαμβεύσεις και εσύ σε κάτι, τόσο πολύ!

The Breakfast Club (1985)

Κλασική, αμερικάνικη, δραματική eight-ίλα που θα σε κάνει να σκεφτείς πόσο accurate είναι το Stranger Things και η αισθητική του! Πέντε διαφορετικοί τύποι ανθρώπων, μαθητές Λυκείου στην Αμερική ενώ είναι σε τιμωρία όλοι μαζί, αρχίζουν να ανοίγονται ο ένας στον άλλον. Η ταινία δείχνει πώς μια φιλία μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα και στις πιο αναπάντεχες στιγμές. Μήπως να κοιτάξεις τον κολλητό που είναι δίπλα σου και να του δώσεις μια αγκαλιά;

Road Trip (2000)

Ο Josh και η Tiffany είναι φίλοι από τα παλιά και φουλ ερωτευμένοι. Είναι όμως μακριά ο ένας από τον άλλον, μιας και σπουδάζουν σε διαφορετικά κολέγια. Ξέρεις πώς πάνε οι σχέσεις εξ’ αποστάσεως όμως ε; Όταν κάποιος κάνει την… παρασπονδία τότε τα πράγματα περιπλέκονται! Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην ταινία και η έτσι ξεκινάει ένα απίστευτο και ξεκαρδιστικό ταξίδι φίλων!

Dead Poet’s Society (1989)

Πριν το… Yolo υπήρχε το “Carpe Diem” (=άδραξε την μέρα) το οποίο η ταινία «έφερε» στην pop κουλτούρα, υπό μία έννοια, και υποστηρίζει ότι πρέπει να ζει την στιγμή κάθε φοιτητής από την στιγμή που ξεκινάει τις σπουδές του. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνει απαραίτητα τρελά ή παράνομα πράγματα, αλλά αντιθέτως η ταινία τονίζει την ομορφιά που προκύπτει από τις σπουδές καθ’αυτές.

Scream (1996)

ΟΚ, μπορεί να δείχνει μαθητές του Λυκείου, αλλά αυτή η ταινία είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες (οκ, άνω των 15 και έπειτα). Αν λατρεύεις τις ταινίες τρόμου, τότε δεν γίνεται να μην λατρέψεις και αυτή, η οποία θεωρείται “classic” στο είδος της. Ένα μασκοφόρος μανιακός δολοφόνος τρομοκρατεί ένα σχολείο στην Καλιφόρνια. Τα θύματα του τα σκοτώνει, αφού τα πάρει πρώτα τηλέφωνο και τους κάνει ερωτήσεις που σχετίζονται με ταινίες τρόμου…