Ας σου μεταφέρουμε ολίγη σοφία…


To πανεπιστήμιο είναι μια θαυμάσια εμπειρία. Είναι μια μοναδική περιπέτεια από την οποία θα προσκομίσεις αναμνήσεις και εμπειρίες ζωής. Είτε φύγεις από το σπίτι σου, είτε όχι, θα γνωρίσεις νέους ανθρώπους, θα μάθεις να είσαι πιο ανεξάρτητος και για τα επόμενα 4 χρόνια της ζωής σου θα «φουλάρεις» με γνώσεις που άλλες θα σε αφήσουν αδιάφορο και άλλες θα σε εμπνεύσουν, θα σε αφήσουν άλαλο, θα σου καθορίσουν τη ζωή.

Ανοίγοντας αυτό το νέο, φανταστικό κεφάλαιο της ζωής σου, είναι σημαντικό να έχεις προηγουμένως και μερικά πράγματα στο μυαλό σου. Μερικές πολύτιμες συμβουλές που άπαξ και «ακούσεις», τότε να ξέρεις ότι θα κάνουν αυτό το… ταξίδι σου, ακόμη καλύτερο! Trust us.

#1. Χτίσε γέφυρες, μην τις γκρεμίζεις. Κάνε τις σωστές γνωριμίες από τις οποίες μπορείς μελλοντικά να επωφεληθείς για την επαγγελματική σου καριέρα.

#2. Μάθε να φτιάχνεις καφέ. Θα τον χρειαστείς.

#3. Μην νομίζεις ότι δεν μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο. Ξεκίνα από τα μικρά αν σε βοηθάει. Αν υπάρχει κάτι στην σχολή ή την κοινότητά σου που να μην σου αρέσει, άλλαξέ το. Οι πράξεις χτίζουν χαρακτήρα.

#4. Ενόχλησε τους καθηγητές σου! Περνώντας χρόνο με τους καθηγητές σου δεν σε κάνει πια… φυτό, αντιθέτως σε βοηθάει να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου, άσε που θα σε μάθουν οι καθηγητές σου καλύτερα.

#5. Επειδή μπορείς να πάρεις σημειώσεις για κάποιο μάθημα, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πατάς στην τάξη. Θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να περάσεις μαθήματα, αν τα έχεις παρακολουθήσει έστω και λίγο!

#6. Κάνε πρακτική άσκηση. Και μετά κι άλλη πρακτική. Γενικά, πάρε όση περισσότερη εμπειρία μπορείς, γιατί έτσι, όταν αποφοιτήσεις θα έχεις ήδη μια ιδέα του τι «παίζει» εκεί έξω, αλλά θα έχεις «χτίσει» και ένα καλό βιογραφικό!

#7. Οι βαθμοί δεν είναι το παν! Μερικά χρόνια από τώρα θα κοιτάς τα 5άρια των μαθημάτων σου και δεν θα σε νοιάζει καθόλου! Το θέμα είναι να περάσεις το μάθημα και να σου μείνουν μερικά πράγματα από αυτό!

#8. Μάθε να βάζεις πλυντήριο πριν ξεκινήσει η σχολή. Πες στους γονείς σου να σου δείξουν τι πρέπει να κάνεις, μη μείνεις με ένα σκασμό άπλυτα στα καλά του καθουμένου….

#9. Μάθε από τώρα, ότι δεν είσαι ο καλύτερος σε όλα και ότι δεν πρόκειται να παίρνεις τέλειους βαθμούς πάντα. Αποδέξου το και μάθε από αυτές τις μικροαποτυχίες!