Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές σε όλη τη χώρα για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών. 


Όλοι οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας καλούνται σήμερα 24 Μαΐου να προσέλθουν στις κάλπες των σχολών τους για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων στα τμήματα και τις σχολές τους. 

Οι εκλογές επρόκειτο να πραγματοποιηθούν την προηγούμενη Τετάρτη 17 Μαΐου, πήραν όμως, αναβολή μίας εβδομάδας λόγω της απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Για αυτό το λόγο το διαπαραταξιακό συμβούλιο των φοιτητικών παρατάξεων αποφάσισε να διευκολύνει τη διαδικασία και την προσέλευση των φοιτητών, ορίζοντας ως ημερομηνία των εκλογών τη σημερινή, 24 Μαΐου. 

Τι πρέπει να ξέρεις για να ψηφίσεις;
Για να μπορέσεις να πάρεις μέρος στις φοιτητικές εκλογές θα πρέπει να επιδείξεις στην εφορευτική επιτροπή τη φοιτητική του ταυτότητα, όπου φαίνεται το Τμήμα στο οποίο είναι γραμμένος και αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. 

Η ψηφοφορία είναι μυστική, επιλέγεις την παράταξη που επιθυμείς και κλείνεις το ψηφοδέλτιο που θες στο φάκελο πριν βγεις από το παραβάν.

Μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις σε κάθε Τμήμα ή Σχολή, όμως η βασική διαδικασία είναι η ίδια. 

Να θυμάσαι ότι οι κάλπες θα κλείσουν στις 19.00 το απόγευμα, οπότε αν θες να ψηφίσεις μην αργείς! Τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν γύρω στις 12 το βράδυ.