Ρίξ’ το καλύτερα στις τσίχλες.


Μισό λεπτάκι να τσεκάρω τη μολυβοθήκη σου. Ένα, δύο, τρία… τέσσερα στυλό δαγκωμένα και άλλα τόσα μολύβια! Δεν ανήκεις στο γκρουπ αυτών που «δε μασάνε» είναι προφανές. Πρέπει, όμως, να το σκεφτείς σοβαρά σιγά σιγά, να εγκαταλείψεις αυτή τη συνήθεια.

Ο Νο1 λόγος έχει να κάνει με την υγιεινή. Έλα να κάνουμε μια άσκηση. Άσε το στυλό στο τραπέζι, κοίταξε τον και σκέψου τη ζωή του από τη στιγμή που αγοράστηκε από το βιβλιοπωλείο μέχρι τώρα. Θήκες, χέρια, πατώματα, θρανία, χέρια, κι άλλα χέρια, δάγκωμα από άλλον, τσάντες, χέρια κι άλλα χέρια. Τώρα σκέψου πόσα μικρόβια βρίσκονται σε όλα τα προηγούμενα και σίγουρα θα έχεις ένα από τα πιο ισχυρά επιχειρήματα για να σταματήσεις αυτή την κακή συνήθεια.

Σε άλλα νέα, εννοείται ότι το να μασάς το στυλό ή το μολύβι σου σου, δείχνει ότι ίσως νιώθεις αμηχανία ή ανασφάλεια. Επίσης, σου στερεί νέες γνωριμίες, γιατί σκέψου να σου πει η κοπέλα του διπλανού θρανίου «μου δανείζεις το στυλό σου;» και να δει ότι το στυλό είναι καταδαγκωμένο. Όχι και πολύ ωραίο, δε νομίζεις;

Ριξ’ το στις τσίχλες καλύτερα.