Καλό θα ήταν να υπάρχουν πιο ισχυροί δεσμοί με τα Πανεπιστήμια για την “ανακάλυψη” και ενεργοποίηση ταλέντων.


Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό. Το Noowit είναι αποτέλεσμα δέκα ετών έρευνας και περισσοτέρων από τριών ετών ανάπτυξης και απευθύνεται από την μία σε όλους εκείνους του αναγνώστες που θέλουν εύκολα και γρήγορα να βρίσκουν ενδιαφέροντα άρθρα για την δουλειά τους, το hobby τους, το άθλημα τους κ.ο.κ. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε ο Νικόλαος Νανάς στον Παναγιώτη Λουκά.
 

Το Noowit είναι αποτέλεσμα δέκα ετών έρευνας και περισσοτέρων από τριών ετών ανάπτυξης.Η μετάβαση από την ακαδημαϊκή έρευνα στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα πυροδοτήθηκε χωρίς αμφιβολία και από την ίδια την κρίση, που μας ώθησε να πάρουμε τα ρίσκα μας. Στην απόφαση αυτή συνέβαλε φυσικά και η εκτεταμένη έρευνα της αγοράς και η επαφή με ανθρώπους του χώρου, που επιβεβαίωσαν την ανάγκη και την ζήτηση για υπηρεσίες εξατομικευμένης ενημέρωσης. Με το Noowit στόχος μας είναι να συμβάλουμε τεχνολογικά στη μετάβαση από τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης στα Κοινωνικά και Εξατομικευμένα. Βάλαμε από την αρχή ψηλά τον πήχη και συνεχίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση, με τις απαραίτητες πάντα προσαρμογές σε συγκεκριμένες ανάγκες των χρηστών μας και στις εξελίξεις στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης γενικότερα.


Το Noowit απευθύνεται από την μία σε όλους εκείνους του αναγνώστες που θέλουν εύκολα και γρήγορα να βρίσκουν ενδιαφέροντα άρθρα για την δουλειά τους, το hobby τους, το άθλημα τους κ.ο.κ. Απευθύνεται σε όλους εκείνους που συνειδητοποιούν ότι υπάρχει πολύς διαδικτυακός “θόρυβος” και που δυσκολεύονται ή δεν έχουν τον χρόνο να διυλίσουν τις πληροφορίες που πραγματικά τους ενδιαφέρουν. Από την άλλη το Noowit απευθύνεται σε παραγωγούς περιεχομένου, εκδοτικούς οίκους και εταιρείες, που επιθυμούν την εύκολη έκδοση ενός ιστολογίου, υπό την μορφή ενός έξυπνου περιοδικού, που έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται τόσο στα ενδιαφέροντα των αναγνωστών του, όσο και στις διαστάσεις της συσκευής των αναγνωστών. Οι αλγόριθμοι στοχευμένης δημοσίευσης του Noowit διασφαλίζουν ότι το δημοσιευμένο περιεχόμενο θα φτάσει στο ενδιαφερόμενο αναγνωστικό κοινό και δεν θα χαθεί στον δαίδαλο του διαδικτύου.

 

Noowit2.jpeg


Όσον αφορά τους στόχους και τα οράματα μας μπορούμε να πούμε τα ακόλουθα : Στο Noowit πιστεύουμε ότι τα μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να μας σέβονται για τις ιδιαιτερότητές μας. Να γνωρίζουν και να μαθαίνουν τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες μας και να μην μας αντιμετωπίζουν απλά ως ένα απρόσωπο αποδέκτη μαζικής πληροφορίας. Οραματιζόμαστε ένα κοινωνικό δίκτυο στοχευμένης δημοσίευσης και εξατομικευμένης ενημέρωσης, όπου κάθε μέλος του ανακαλύπτει και αναδημοσιεύει ποιοτικό περιεχόμενο με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Εργαζόμαστε σκληρά για την ανάπτυξη τεχνολογιών και υπηρεσιών που θα συμβάλουν προς αυτή τη κατεύθυνση και κατ’επέκταση προς την αύξηση της συλλογικής μας ευφυΐας.

 

Noowit3.jpg


Καλώς ή κακώς το Noowit δεν έχει ακόμη γραφεία, και δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε μια «παραδοσιακή» επιχείρηση. Ωστόσο, γίνονται εβδομαδιαίες συναντήσεις της ομάδος, αλλά ως επί το πλείστο δουλεύουμε εξ αποστάσεως και συνεργαζόμαστε χρησιμοποιώντας διαδικτυακά εργαλεία. Με αυτό τον τρόπο μειώνονται κατά πολύ τα λειτουργικά μας έξοδα, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι είναι και ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος συνεργασίας. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε έναν κοινό χώρο εργασίας για να αυξήσουμε την αλληλεπίδρασή μας και την αποτελεσματικότητά μας.

 

Noowit4.jpg


Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία υποστήριξη, οποιασδήποτε μορφής από το Ελληνικό κράτος ή Ελληνικούς φορείς. Επιλέξαμε να στήσουμε την εταιρεία στη Μεγάλη Βρετανία, όπου πραγματικά και η γραφειοκρατία είναι λιγότερη και κίνητρα υπάρχουν για επενδύσεις σε νέες εταιρείες. Είμαστε ακόμη πολύ πίσω σε αυτόν τον τομέα και καλό θα είναι να μάθουμε το συντομότερο δυνατόν από τις καλές πρακτικές χωρών όπως η Μεγάλη Βρετανία.


Η στελέχωση της ομάδος είναι σίγουρα μία πρόκληση. Καλό θα ήταν να υπάρχουν πιο ισχυροί δεσμοί με τα Πανεπιστήμια για την “ανακάλυψη” και ενεργοποίηση ταλέντων. Είναι επίσης δύσκολο για μία εταιρεία από Ελλάδα που θέλει να επιχειρήσει παγκοσμίως να αποτάξει την “ρετσινιά” της αστάθειας του φορολογικού συστήματος και του Ελληνικού κράτους γενικότερα. Υπάρχει μεγάλη καχυποψία από ξένους επενδυτές όταν έρχεται η ώρα να επενδύσουν σε Ελληνικές εταιρείες λόγω του επιπλέον ρίσκου που πηγάζει από τα παραπάνω.


Πολλά θα κάναμε διαφορετικά εάν μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω στον χρόνο. “Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα”, αλλά είναι και αυτό μέρος της διαδικασίας. Έχοντας πλέον την εμπειρία από τους πρώτους μας χρήστες θα είχαμε αποφύγει πολλά σχεδιαστικά λάθη του παρελθόντος και θα είχαμε σαφώς βελτιώσει τον τρόπο που προωθούμε την εφαρμογή και εκπαιδεύουμε τους χρήστες μας. Κάναμε πολλά λάθη και μάθαμε πολλά. Προχωράμε όμως και ελπίζουμε ότι μέσα στα επόμενα 5 χρόνια θα έχουν καθιερωθεί στην παγκόσμια αγορά οι υπηρεσίες στοχευμένης δημοσίευσης και εξατομικευμένης ενημέρωσης του Noowit.
 


Η κρίση δεν δημιουργεί ευκαιρίες. Προκαλεί απλά εγρήγορση και σε πολλές περιπτώσεις υπό πίεση, που δεν είναι και το πιο υγιές. Σε κάθε περίπτωση έχει ενεργοποιηθεί πολύ ανθρώπινο δυναμικό που πριν την κρίση θα είχε ήδη χαθεί πίσω από κάποιο δημοσιοϋπαλληλικό γραφείο. Τώρα πλέον τίποτα δεν είναι σίγουρο. Υπάρχει αβεβαιότητα. Καλούμαστε να ενεργοποιήσουμε τα ταλέντα μας και να χαράξουμε από μόνοι μας την επαγγελματική μας καριέρα. Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι και να μην εμμένουμε σε αυτό που σπουδάσαμε. Ούτε στεγανά υπάρχουν ούτε προδιαγεγραμμένες πορείες. Εάν πάντως επιλέξει κανείς το επιχειρείν καλό θα είναι να προετοιμαστεί για ένα μαραθώνιο. Μία ιδέα μόνο δεν αρκεί. Είναι μόνο η αρχή. Ο δρόμος είναι μακρύς και επίπονος, αλλά σίγουρα πολύ πιο δημιουργικός από το να βάζεις σφραγίδες. Σε τελική ανάλυση ακόμη και εάν το εγχείρημα αποτύχει, που είναι και το πιο πιθανό, το σίγουρο είναι ότι η εμπειρία, η γνώση, τα προσόντα, οι επαφές που αποκτά κανείς κατά την διαδικασία είναι πολύ σημαντικά και δεν πάνε χαμένα.

www.noowit.com
 
{youtube}98C6UbroysE&feature=youtu.be{/youtube}