Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός είναι απαραίτητος προκειμένου να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες και να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα του καθενός.


Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό. Η Μπέττυ Τσαούση έχοντας μια πολυετή πείρα σε μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία των Αθηνών αλλά και της Αγγλίας, ως υπάλληλος, αποφάσισε πως ήρθε η στιγμή να κάνει τη δική της επιχείρηση. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

 

Το γραφείο yaw architecture αποτελεί,εν μέρει, συνέχεια του γραφείου buro bau bau το οποίο διατηρούσα με μία συνεργάτιδα. Ιδρύθηκε το 2012 και από τον Ιούλιο του 2014 στεγάζεται στο γραφείο 306 του "Ρομάντσο", στην οδό Αναξαγόρα, στο κέντρο της πόλης. Επέλεξα να ανοίξω αρχιτεκτονικό γραφείο για να κάνω ένα νέο βήμα στην καριέρα μου. Έχοντας μια πολυετή πείρα σε μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία των Αθηνών αλλά και της Αγγλίας, όπου εργαζόμουν ως υπάλληλος, αποφάσισα πως ήρθε η στιγμή να κάνω τη δική μου επιχείρηση. Εκεί μπορώ να βλέπω τους πελάτες και τους συνεργάτες μου και να δουλεύω πάνω στα πρότζεκτ μου, σε ένα περιβάλλον που εμπνέει δημιουργικότητα.

 
Απευθύνομαι στον καθένα και στην καθεμία, -ιδιώτες κι επαγγελματίες- που θέλουν να σχεδιάσουν την κατοικία τους ή τον επαγγελματικό τους χώρο. Ο χώρος που επιλέγει ο καθένα να ζει και να εργάζεται αποτελεί σημαντικό τμήμα της ίδιας του της ζωής. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός είναι απαραίτητος προκειμένου να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες και να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα του καθενός.

 

project- matzakouras 665.jpg


 
Τα αρχιτεκτονικά γραφεία δεν αποτελούν "επιχείρηση" με τη συμβατική έννοια. Η αρχιτεκτονική είναι, εκτός των άλλων, τέχνη, μια τέχνη όμως που αφορά την καθημερινότητα όλων, προσωπική και κοινωνική, καθώς αφορά όχι μόνο την κατοικία και την εργασία αλλά την ίδια την πόλη. Θα είμαι πολύ ευχαριστημένη, λοιπόν, αν το γραφείο μου με βοηθήσει να αφήσω το δικό μου στίγμα στον προσωπικό και στον δημόσιο χώρο, χώρο που θα σέβεται, ταυτόχρονα, τις ιδιαίτερες ανάγκες των πελατών μου.

project - vm 665.jpg

 


Η κρίση έχει χτυπήσει σφοδρά τον κατασκευαστικό κλάδο. Τα μεγάλα πρότζεκτ είναι πλέον λιγοστά. Οι περισσότερες δουλειές αφορούν ανασχεδιασμό ή ανακαίνιση εσωτερικών επαγγελματικών χώρων. Το γραφείο είναι προσωπικό. Ωστόσο, κατά καιρούς συνεργάζομαι με άλλους συναδέλφους, ιδίως όταν πρόκειται για αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς που αφορούν δημόσια έργα, τα οποία είναι μεγάλης κλίμακας.
 

Η νεανική επιχειρηματικότητα είναι προφανώς σε δυσμενή κατάσταση, λόγω της κατάστασης που επικρατεί. Σε μια περίοδο που τα λουκέτα σε παλιές επιχειρήσεις αποτελούν τον κανόνα, καταλαβαίνετε τι γίνεται για αυτούς που επιθυμούν να κάνουν το πρώτο βήμα.
 

Οι σύγχρονες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις ειναι καταρχήν να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στη δυσκολία των καιρών. Κι από 'κει και πέρα, πέρα από το να είναι επικερδείς, να αναπτύξουν ισχυρό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και να σεβαστούν το περιβάλλον, το οποίο απειλείται. Στον τομέα μας, λόγο χάρη, η αειφορεία στην αρχιτεκτονική συνιστά πρόκληση στην οποία οφείλουν όλοι να ανταποκριθούν, ιδιώτες αλλά και οι δημόσιοι φορείς.

 
Σε γενικές γραμμές, είμαι ευχαριστημένη από τα βήματα που έχω κάνει ως τώρα στην καριέρα μου. Για την επόμενη πενταετία, ο στόχος μου είναι να έχω καταφέρει να εδραιωθώ στον χώρο και να διευρύνω τον κύκλο των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων.

 
Για το εαν η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες η απάντηση είναι ναι, αρκεί να υπάρχουν νέες κι ενδιαφέρουσες ιδέες. Το μόνο που έχω να τους συμβουλεύσω είναι να μην φοβηθούν το ρίσκο.

Μπέττυ Τσαούση –YAW ARCHITECTURE
Ρομάντσο, Γραφείο 306
T:6980346388
email:Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.