Σας έχει τύχει ποτέ να σας πάρει ο ύπνος σε ΜΜΜ και να χάσετε την στάση σας; Εάν ναι, διαβάστε το παρακάτω!


Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό. Μια δημιουργική ομάδα ,  Γιάννης Μπάτας (CEO), Γιάννης Καζαντζής (CMO) , Γιώργος Μπούμης (iOS Developer)και Κωσταντίνος Ρέππας (Android Developer), δημιούργησαν το Τripsleep που  το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης  είναι να βάλει τη διεύθυνση του στο χάρτη και να κοιμηθεί και το Tripsleep θα τον ξυπνήσει πριν φτάσει στο προορισμό του! Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε, εκ μέρους του Τripsleep ο Γιάννης Καζαντζής στον Παναγιώτη Λουκά

 
Αυτό που θέλαμε είναι να βοηθήσουμε τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς οι οποίοι είναι πολλές φορές κουρασμένοι και θέλουν να κοιμηθούν σε αυτά αλλά φοβούνται γιατί δε είναι σίγουροι ότι θα ξυπνήσουν πριν τον προορισμό τους. Εντοπίζοντας το συγκεκριμένο πρόβλημα ο 18χρονος Γιάννης Μπάτας, ιδρυτής πλέον της εφαρμογής Tripsleep, αποφάσισε να δημιουργήσει μια εφαρμογή η οποία έρχεται να λύσει ακριβώς αυτό το πρόβλημα. Άδραξε λοιπόν  την ευκαιρία που του δινόταν να συμμετάσχει στο Startupbus Greece και εκεί δημιούργησε την ομάδα που θα έκανε την ιδέα του πράξη. Πετυχημένα όλη η ομάδα του Τripsleep νίκησε στην κατηγορία  του Milestones Competition ενάντια 45 ομάδων από τα υπόλοιπα 6 Startupbuses της Ευρώπης στα τέλη Οκτώβριου και πέρασαν στους 9 φιναλίστ.

 

tripsleep1.jpg


Τα άτομα στα οποία απευθυνόμαστε χωρίζονται σε 3 κατηγορίες. Πρώτα από όλα είναι όλοι εκείνοι οι οποίοι κοιμούνται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και χάνουν τον προορισμό τους ξανά και ξανά. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν άτομα που κοιμούνται, ξυπνάνε πριν φτάσουν αλλά δεν ευχαριστιούνται τον ύπνο τους έχοντας το συνεχές άγχος ότι θα χάσουν τον προορισμό τους. Τέλος σε όλους εκείνους που χρησιμοποιούν το ξυπνητήρι υπολογίζοντας στο περίπου την ώρα που θα φτάσουν, έναν ανορθόδοξο τρόπο ο οποίος τους αναγκάζει να ξυπνάνε πολύ ώρα πριν, χάνοντας πολύτιμη ώρα από τον ύπνο τους. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι το όφελος που θα προσφέρουμε εμείς είναι τεράστιο! Δίνουμε τη δυνατότητα στους χρήστες μας με τον απλούστατο τρόπο του απλά να βάλουν τον προορισμό τους στην εφαρμογή μας, να τους ξυπνήσουμε πριν φτάσουν, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χάσουν ποτέ ξανά τη στάση τους!
 

tripsleep2.jpg

 

Προτεραιότητα μας είναι οι χρήστες μας. Το όραμα της ομάδας του Tripsleep είναι να φτιάξουμε μια εφαρμογή η οποία αντανακλά τις ανάγκες τους! Είμαστε στο στάδιο κατασκευής της εφαρμογής μας και θέλουμε να την κατασκευάσουμε με τον ανάλογο τρόπο έτσι ώστε να είναι εύκολη στη χρήση, γρήγορη και να ξυπνάει τους χρήστες μας στο ακριβές σημείο που εκείνοι επιθυμούν. Να πραγματοποιεί δηλαδή το σκοπό της με τον καλύτερο τρόπο!
 

tripsleep3.jpg

 


Η ομάδα αποτελείται από τέσσερα άτομα. Το μεγαλύτερο μέλος της ομάδας μας είναι 23 χρονών οπότε στην ουσία τώρα βγαίνουμε στον εργασιακό στίβο. Αυτό που έχουμε παρατηρήσει είναι ο τρόπος εργασίας στις ημέρες μας δεν συγκρίνεται με αυτόν που υπήρχε λίγα μόλις χρόνια πριν. Η τεχνολογική εξέλιξη έχει βοηθήσει στο να μπορεί ο καθένας μας πλέον να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της δουλείας από το χώρο του, έχοντας όμως ταυτόχρονα τη δυνατότητα για συνεχή επικοινωνία αλλά και συνεργασία εξ αποστάσεως με την υπόλοιπη ομάδα.
 

tripsleep4.jpg

 

Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα αργεί λίγο σε σχέση με τις εξελίξεις στο εξωτερικό αλλά πιστεύουμε ότι όσο περνάνε τα χρόνια αυτό συνεχώς βελτιώνεται. Τα τελευταία 2 χρόνια έχει αρχίσει και διαμορφώνεται ένα καλό οικοσύστημα που είναι σε θέση να βοηθήσει τις νεοφυείς επιχειρήσεις να εκπληρώσουν τους σκοπούς τους. Αυτό που σίγουρα πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι η εικόνα που υφίσταται για την αποτυχία και ο φόβος για αυτή, κάτι το οποίο δεν συναντάς στην Αμερική. Πρέπει να αποδεχτούμε την αποτυχία και να απομυθοποιήσουμε λίγο την επιτυχία.
 

Οι προκλήσεις στη σημερινή εποχή για τις επιχειρήσεις έχουν να κάνουν κυρίως με την ραγδαίες αλλαγές οι οποίες υφίστανται λόγω της τεχνολογίας. Οι σημερινές επιχειρήσεις πρέπει καθημερινώς να παρακολουθούν τις εξελίξεις για να μπορούν να προσαρμόζονται στο συνεχώς μεταβαλλόμενο εξωτερικό τους περιβάλλον και να είναι βιώσιμες. Όσων αφορά τις νεοφυείς επιχειρήσεις οι προκλήσεις ξεκινάνε από τη πρώτη μέρα. Πρώτα η σκληρή δουλειά μέχρι να μπορέσεις να αντλήσεις την πρώτη χρηματοδότηση, στη συνέχεια να αντιληφθείς τις ανάγκες των χρηστών σου και φτιάξεις ένα προϊόν το οποίο θα είναι σε θέση να τις ικανοποιήσει, να στηρίξεις τις βάσεις σου σε ένα δυνατό συγκριτικό πλεονέκτημα που θα σε διαφοροποιεί αλλά και θα είναι δύσκολα υλοποιήσιμο από πιθανούς ανταγωνιστές και τέλος όλη η στρατηγική που θα πρέπει να αναπτυχθεί για να επεκταθείς σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι προκλήσεις είναι πολλές, η θέληση όμως, η ίντριγκα αλλά και η δυνατότητα να δουλεύεις με άτομα τα οποία έχουν την ίδια αγάπη με σένα για αυτό που κάνουν, όρεξη και τις ίδιες βλέψεις και στόχους με σένα είναι υπεραρκετά για να προσπαθούμε κάθε μέρα όλο και παραπάνω και μετά “sky is the limit” όπως λένε!
 

tripsleep5.jpg

 

Η κρίση πιστεύουμε ότι έχει αλλάξει πολλούς ανθρώπους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιας και απαρτιζόμαστε από άτομα των ηλικιών κάτω των 24 θα υποστήριζα ότι μας ανάγκασε να “ξυπνήσουμε” πιο γρήγορα και να αντιληφθούμε τι συμβαίνει γύρω μας. Το θετικό είναι ότι άλλαξε και το σύστημα που υφίσταται γύρω μας με αποτέλεσμα να μας δοθούν και περισσότερες ευκαιρίες σε μικρότερη ηλικία για να κυνηγήσουμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας.
 

tripsleep6.jpg

 

Είμαστε μια ομάδα που έχει ξεκινήσει μόλις σε 3 εβδομάδες και έχει κερδίσει ήδη σε έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, έχουμε συμμετάσχει στους τοπικούς τελικούς της Νότιας Ευρώπης  του Get in the Ring καθώς και έχουμε αποσπάσει τα καλύτερα δυνατά σχόλια πριν ακόμα βγούμε στην αγορά. Φανταστείτε με τη θέληση που έχουμε αλλά και την αγάπη για αυτό που κάνουμε που μπορούμε να φτάσουμε σε έναν μόλις χρόνο!

 

 
www.facebook.com/pages/Tripsleep/919499968079847
www.tripsleep.wordpress.com