Αγοράζοντας vintage μπορείς να ανανεώσεις τη γκαρνταρόμπα σου οικονομικά, χωρίς να επιβαρύνεις το περιβάλλον


Το vintage shopping έχει γίνει για τα καλά κομμάτι της καθημερινότητάς μας τα τελευταία χρόνια, μιας που με αυτό μπορούμε εύκολα να ανανεώσουμε τη γκαρνταρόμπα μας με πολύ οικονομικά ρούχα και αξεσουάρ, να αναβαθμίσουμε το στυλ μας με σπάνια και ιδιαίτερα κομμάτια, αλλά και να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, με την αποφυγή του να αγοράζουμε από μεγάλες αλυσίδες ρούχων που παράγουν τόνους απορριμμάτων σε ετήσια βάση. Το vintage shopping θέλει ωστόσο και τρόπο για να γίνεται σωστά, αποφεύγοντας τις λάθος αγορές, αλλά και την ταλαιπωρία που αυτό ενέχει μέχρι να βρεθεί το σωστό κομμάτι. Να λοιπόν όλα τα tips που χρειάζεσαι για να γίνεις master σε αυτό.

Κάνε έρευνα

Προτού βγεις στα μαγαζιά, κάνε μια μικρή έρευνα σχετικά με τα στυλ vintage ρούχων, τις μάρκες που θέλεις να ψωνίσεις, όπως και τις τιμές που σε εξυπηρετούν, μιας που κάθε κατάστημα διαθέτει και σχετικά διαφορετικό χαρακτήρα. Αυτό θα σε βοηθήσει επίσης να προσδιορίσεις τη γνησιότητα του αντικειμένου και να βεβαιωθείς ότι δεν πληρώνεις κάτι υπερβολικά.

Έλεγξε την ποιότητα

Τα vintage ρούχα μπορεί να διαφέρουν σε ποιότητα, επομένως φρόντισε να επιθεωρήσεις προσεκτικά τα αντικείμενα που δοκιμάζεις για φθορά, λεκέδες και άλλες ζημιές που ενδεχομένως δεν φαίνονται εκ πρώτης όψεως.

Πάρε τα μέτρα σου

Το μέγεθος του vintage ρούχου μπορεί να διαφέρει από τα μοντέρνα δεδομένα, επομένως αν αγοράζεις και από οnline καταστήματα θα πρέπει να φροντίσεις να γνωρίζεις τα μέτρα σου πριν κάνεις μια αγορά.

Δοκίμασέ το

Εάν είναι δυνατόν, δοκίμασε το προϊόν πριν το αγοράσεις για να εξασφαλίσεις τη σωστή εφαρμογή.

Θέσε τα όριά σου

Τα vintage ρούχα μπορούν να προσφέρουν μεγάλες ευκαιρίες ως προς την ποιότητα και την τιμή, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορούμε και να αγοράσουμε τα πάντα. Επομένως είναι σημαντικό να ορίσεις έναν προϋπολογισμό και να τον τηρήσεις όταν βγεις για ψώνια.  

Mix and match

Ενσωμάτωσε vintage αντικείμενα στη μοντέρνα γκαρνταρόμπα σου, αναμειγνύοντας και ταιριάζοντας με σύγχρονα ρούχα και αξεσουάρ. Εκεί βρίσκεται όλη η μαγεία του vintage shopping.

Οδηγίες φροντίδας

Τα vintage ρούχα μπορεί να απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, επομένως φρόντισε να διαβάσεις τις οδηγίες τους ή να ζητήσεις τη συμβουλή του πωλητή σχετικά με το πώς να τα φυλάσσεις και να τα καθαρίζεις σωστά.

Εμπιστεύσου το ένστικτό σου

Αν κάτι σου φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, μάλλον είναι. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου και μην φοβάσαι να φύγεις από ένα κατάστημα αν κάτι δεν σου πάει καλά.

Αναζήτησε πιστοποίηση αυθεντικότητας

Όταν αγοράζεις ακριβά και premium ρούχα και αξεσουάρ που θα σου κοστίσουν εκατοντάδες ευρώ, αναζήτησε πιστοποιητικά αυθεντικότητας από τους πωλητές, όπως το serial number. Σε online πλατφόρμες σχετικών αγορών υπάρχει και η δυνατότητα να σταλεί πρώτα για πιστοποίηση ένα ρούχο/αξεσουάρ προτού φτάσει στα χέρια σου, υπηρεσία για την οποία πληρώνεις ένα μικρό ποσό.