Το ότι είσαι ένας/μια introvert δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να αποκτήσει πολύτιμες φιλίες που θα σε συντροφεύουν μια ζωή


Από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου δυσκολευόσουν αρκετά στο κομμάτι της κοινωνικοποίησης, γεγονός που σε επηρέαζε φυσικά ως προς το πόσες φιλίες έχτιζες όσο περνούσαν τα χρόνια. Ωστόσο, το γεγονός ότι είσαι ένας/μια introvert δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να αποκτήσει πολύτιμες φιλίες που θα σε συντροφεύουν μια ζωή, αρκεί βέβαια να προσπαθήσεις κι εσύ λίγο προς αυτή την κατεύθυνση. Να λοιπόν μερικές κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να «ξεκλειδώσεις», αυξάνοντας τις πιθανότητες εύρεσης ενός νέου φίλου ή φίλης, για τα εύκολα και τα δύσκολα.

Τι να κάνεις:

Ξεκίνα από τα απλά

Ξεκίνα από μικρά κομμάτια της καθημερινότητας, μιλώντας με κάποιον με τον οποίο νιώθεις άνετα, όπως έναν/μια συμφοιτητή/-α ή έναν/μια συνάδελφο από τη δουλειά που συμπαθείς. Το χαλαρό chatting μέσα στη μέρα θα αποτελέσει σταδιακά πάτημα για να αναπτύξετε μια πιο ουσιαστική σχέση.

Γίνε μέλος μιας ομάδας

Γίνε μέλος μιας ομάδας ή λέσχης συγκεκριμένων ενδιαφερόντων που σου ταιριάζει, για να γνωρίσεις άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα και τρόπο σκέψης. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το αίσθημα του ανήκειν για να ξεκινήσει μια φιλία με ένα ή περισσότερα άτομα.

Πες «ναι» στις κοινωνικές εκδηλώσεις

Το να πείσεις τον εαυτό σου να βρεθεί σε περισσότερες κοινωνικές εκδηλώσεις, πάρτι και άλλα happenings είναι η καλύτερη αφορμή για να εξασκηθείς στην έναρξη συνομιλιών και σχέσεων με νέα άτομα. Τρέχα λοιπόν στην Comicdom, σε συναυλίες συγκροτημάτων που αγαπάς και στο πάρτι για το τέλος της εξεταστικής. Δεν θα το μετανιώσεις.

Να είσαι καλός ακροατής

Το να είσαι καλός ακροατής και να δείχνεις ενδιαφέρον για τους άλλους κάνοντας ερωτήσεις ή προσφέροντας βοήθεια αποτελεί ένα μοναδικό skill που θα σε βοηθήσει στο να κάνεις φιλίες. Καλλιέργησέ το.

Ξέχνα τις αρνητικές σκέψεις

Εξασκήσου στη θετική αυτοομιλία και μην αφήνεις τις αρνητικές σκέψεις να ελέγχουν τη συμπεριφορά σου. Αν το θέλεις και το προσπαθήσεις, θα γίνει.

Να είσαι ο εαυτός σου

Να είσαι ο εαυτός σου και μην προσπαθείς να γίνεις κάποιος που δεν είσαι. Να θυμάσαι ότι το να κάνεις φίλους απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, οπότε μην τα παρατάς αν δεν συμβεί αμέσως.