Η λύση ίσως βρίσκεται μπροστά σου!


Είναι γεγονός ότι πολλές συμβουλές για τις σχέσεις που θεωρούνται κλισέ στην πραγματικότητα δουλεύουν στην επίλυση ζητημάτων που κατά καιρούς προκύπτουν. Είναι επίσης γεγονός ότι υπάρχουν και τρόποι να λύσεις πολλά από τα προβλήματά σας που ίσως δεν έχουν περάσει ποτέ από το μυαλό σου, μιας και σου φαίνονται εντελώς πεζοί και αναποτελεσματικοί. Να πέντε από αυτούς για να αναθεωρήσεις.

Μην φοβάσαι να βαριέσαι

Δεν είναι μόνο ότι συμβαίνει σε όλα τα ζευγάρια που έχουν μακροχρόνια σχέση ή συζούν, αλλά είναι και φυσιολογικό. Μην φοβάσαι λοιπόν βαριέσαι μερικές φορές όσο είσαι σε σχέση, αφού με αυτόν τον τρόπο κινητοποιείσαι σταδιακά ώστε να κάνεις πράγματα για ανανέωση και νέα πνοή.

Μπες στη θέση του άλλου

Ναι, σου ακούγεται πεζό και σαν κάτι που θα σου έλεγε η μαμά σου. Σκέψου όμως πόσα μπορεί να σου δώσει ως μηχανισμός διαχείρισης μερικών από τα προβλήματά σας, όταν θα έρχονται τα δύσκολα. Άσε που θα ενισχύσεις την ενσυναίσθησή σου.

Μη φοβηθείς να πέσεις για ύπνο ενώ έχετε τσακωθεί

Μπορεί να σου είπαν κάποτε να μην πέφτεις ποτέ τσακωμένη για ύπνο, όμως στην πραγματική ζωή μερικές φορές είναι απαραίτητο. Μην υποκρίνεσαι λοιπόν ότι όλα είναι εντάξει αν κάτι σε έχει πειράξει. Πέσε για ύπνο και νιώσε τα συναισθήματά σου στο έπακρον προτού αναζητήσεις λύσεις με τον άνθρωπό σου.

Διαχωρίστε τη ρουτίνα από τη σχέση

Προσπάθησε να αφήσεις τα άγχη της δουλειάς όπως και τη ρουτίνα του σπιτιού στο οποίο ζείτε έξω από τη σχέση σας. Το βασικό θέμα συζήτησής θα πρέπει να είναι ό,τι αφορά στη σχέση σας και όχι σε δουλείες όπως τα μέιλ που έχεις να στείλεις ή η μαγειρική για το Σαββατοκύριακο.

Εξοικειώσου με τις αλλαγές που θα έρθουν

Μην περιμένεις η σχέση σας να παραμένει ίδια και απαράλλακτη στο διηνεκές, αλλά εξοικειώσου με την ιδέα της αλλαγής που αναπόφευκτα θα έρθει. Είναι στο χέρι και των δυο σας να κρατάτε τη φλόγα ζωντανή, ακόμη κι αν οι αντικειμενικές συνθήκες στη σχέση σας αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου.

Πηγή

Ξεκαθαρίστε κάποια πράγματα απο την αρχή, προτού δημιουργήσουν προβλήματα στη σχέση σας.