Λεπτομέρειες που καλό είναι να μην αφήνεις να σε επηρεάζουν τόσο όταν επιλέγεις τον άνθρωπό σου


Όταν ήμασταν πολύ πιο νεότεροι, όλοι φανταζόμασταν τον μελλοντικό μας σύντροφο με τρόπους που δεν ήταν τόσο ουσιαστικοί. Μπορεί να ονειρευόσουν κάποιον με μεγάλους μυς, πλούσια μαλλιά ή ωραία γένια, αλλά αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν πραγματικά σημασία; Κάποια στοιχεία είναι πιο σημαντικά, όπως το αν σε σέβεται ή σε κάνει να νιώθεις ασφαλής και αν σου δείχνει ότι σε εκτιμάει. Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι εντελώς άσχετα όταν είσαι σε σχέση με το σωστό άτομο.

Η εμφάνισή του

Εντάξει, δεν θα είμαι από εκείνες που λένε ότι η εμφάνιση δεν έχει σημασία, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, αν καταβάλει προσπάθεια για το πώς φαίνεται και ντύνεται όμορφα, τότε τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Δεν πρέπει να κρίνεις έναν άντρα για το αν έχει μυς ή ωραία μάτια. Αυτό που είναι σημαντικό εδώ είναι αν σου φέρεται καλά. Ίσως αυτός ο τύπος που μοιάζει να μην έχει ξαναδεί γυμναστήριο να μπορεί να σε αγαπάει περισσότερο από κάποιον που είναι στο γυμναστήριο κάθε μέρα. Μείνε μακριά από στερεότυπα και έχε ανοιχτό μυαλό.

Πόσο εξωστρεφής είναι

Καταλαβαίνω ότι οι φίλοι και η οικογένειά σου είναι πολύ σημαντικοί για σένα και το να περνάς χρόνο μαζί τους σου είναι ζωτικής σημασίας, αλλά μπορεί να μην είναι για εκείνον. Δεν πρέπει να πιέζεις τον σύντροφό σου να τρέχει σε κάθε κοινωνική εκδήλωση που θέλεις να πας. Προτιμά να πηγαίνει μαζί σου κάθε τόσο όταν βγαίνετε με μια μικρή ομάδα ανθρώπων με τους οποίους έχει κάτι κοινό, αλλά είναι εντελώς άσχετο για αυτόν να πηγαίνει σε κάθε κοινωνικό event μαζί σου.

Διαφορές

Οι διαφορές δεν είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στις σχέσεις; Αν σας αρέσουν να κάνετε τα ίδια πράγματα, δεν γίνεται βαρετό; Μην ψάχνετε μόνο για έναν σύντροφο με την ίδια μουσικό γούστο και τις ίδιες προτιμήσεις, αλλά αν τον βρείτε, θα είναι φοβερό. Εάν έχετε διαφορετικά ενδιαφέροντα, τότε μπορείτε να εξελιχθείτε μαζί γιατί θα διευρύνετε ο ένας το μυαλό του άλλου και θα το κάνετε πολύ πιο διασκεδαστικό να βρίσκεστε ο ένας δίπλα στον άλλο. Πάντα θα βρίσκετε κάτι για να μιλήσετε. Η εξαίρεση εδώ είναι όταν είσαι μονογαμικός και ο σύντροφός σου αγαπά να κάνει σεξ με διαφορετικές γυναίκες. Λοιπόν, αυτή η διαφορά δεν το κάνει διασκεδαστικό αλλά μάλλον κάνει τον πόνο αφόρητο.

Το με τι ασχολείται επαγγελματικά

Έχει πραγματικά σημασία αν ο σύντροφός σου είναι διευθύνων σύμβουλος μιας τεράστιας εταιρείας πληροφορικής ή αν εργάζεται ως σερβιτόρος σε ένα εστιατόριο; Τουλάχιστον, δεν θα έπρεπε να έχει και να σε απασχολεί σοβαρά, εκτός αν έχει παράνομες κι εγκληματικές δραστηριότητες. Για άλλη μια φορά, το πιο σημαντικό πράγμα στη σχέση είναι να είναι αξιόπιστος, να φροντίζει και να καταβάλλει προσπάθεια για την ευημερία της σχέσης σας. Εάν προσπαθεί για το καλύτερο και εργάζεται σε βάρδιες έως και 10 ώρες ενώ εξακολουθεί να καταφέρνει να βρει χρόνο για σένα, τότε είναι μια χαρά.

Πόσο σου αρέσει η οικογένειά του

Τον έχεις ερωτευτεί για τον τρόπο που σου φέρεται. Αν είχε μια κακή παιδική ηλικία λόγω των γονιών του, τότε δεν μπορείς πραγματικά να κάνεις τίποτα γι' αυτό, σωστά; Το μόνο που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να τον αγαπήσεις. Οι γονείς του δεν θα έπρεπε καν να εμπλέκονται στη σχέση σας. Αυτό ισχύει ακόμη και για τους δικούς σου γονείς.

Με πόσους ανθρώπους κοιμήθηκε

Νομίζω ότι αυτό είναι λογικό σε κάποιο βαθμό. Ίσως ήταν ανασφαλής στο παρελθόν και χρειαζόταν επιβεβαίωση ή απλώς ήθελε να διασκεδάσει και να απολαύσει τα νιάτα του. Ωστόσο, καμία σημασία δεν έχει αυτό τώρα και πρέπει να είσαι ήρεμη. Σε αγαπάει και σε θέλει τώρα. Κανένα από τα προηγούμενα κορίτσια δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή. Είναι το παρελθόν του, η ιστορία του.

Αν ζει ακόμα στο πατρικό του

Όταν φτάσουμε σε μια ορισμένη ηλικία, οι άνθρωποι περιμένουν από εμάς να γίνουμε ανεξάρτητοι και να φύγουμε από το σπίτι των γονιών μας. Μα γιατί; Μπορείς να έχεις μια σπουδαία καριέρα και να συνεχίζεις να ζεις με τους γονείς σου, γιατί δεν σε επηρεάζουν στο πώς ζεις. Ίσως απλώς δεν θέλει να ζήσει μόνος του και ήθελε να περιμένει να έρθει κάποια στη ζωή του για να το αλλάξει αυτό; Μην είσαι τόσο επικριτική.

Πηγή