Να τι πρέπει να προσέξεις!


Είσαι έτοιμη να βγεις ραντεβού με εκείνον τον συνάδελφο ή συμφοιτητή που ξέρεις ότι όλο το προηγούμενο διάστημα απείχε εντελώς από το άθλημα των… σχέσεων; Τότε να τι πρέπει να προσέξεις προτού ξεκινήσεις το dating και σοβαρέψουν τα πράγματα με έναν άνθρωπο που δεν διαθέτει εμπειρία στις σχέσεις, προτού να τραβάς τα μαλλιά σου. Κράτα σημειώσεις και μην πεις ότι δεν σε προειδοποιήσαμε!

Μπορεί να μην ξέρει ότι οι σχέσεις θέλουν προσπάθεια

Οι ερωτικές σχέσεις, όπως και όλες στην πραγματικότητα, χρειάζονται αμοιβαία προσπάθεια και κάποιες φορές υποχωρήσεις ώστε να λειτουργήσουν πραγματικά. Και αυτό είναι κάτι που εκείνος ενδέχεται να μην γνωρίζει, μη έχοντας εμπειρία από αυτά.

Μπορεί να μην ξέρει πώς να εκφράζει τα συναισθήματά του

Και ίσως αυτός να είναι και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα σε σχέση, πού ξέρεις; Στο dating όμως, ακόμα και στο πιο χαλαρό σε πρώτη φάση, αυτό είναι απαραίτητο.

Μπορεί να έχει διαφορετικές προσδοκίες από εσένα

Αν είναι καινούριος στο κεφάλαιο «σχέση» οι προσδοκίες του μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικές από έναν βετεράνο της έννοιας όπως εσύ. Φρόντισε να είστε και οι δύο ξεκάθαροι ως προς το τι ψάχνετε ο ένας από τον άλλον.

Μπορεί να είναι λίγο εγωιστής μερικές φορές

Και αυτό προκύπτει από το ότι δεν πολυξέρει πώς πρέπει να συμπεριφέρεται όταν είναι με έναν άλλο άνθρωπο. Θα πρέπει όμως να μάθει.

Μπορεί να διστάζει μπροστά στη δέσμευση

Το να μην έχει υπάρξει ποτέ ξανά σε σχέση, σημαίνει ότι ενδέχεται να διστάζει μπροστά στη δέσμευση του να είναι μαζί με έναν άνθρωπο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τον βοηθήσεις να αποβάλει τον φόβο, δίνοντάς του να καταλάβει ότι αυτού του είδους οι δεσμεύσεις προκαλούν απόλαυση και όχι καταπίεση με κάποιον τρόπο.

 

Πηγή