Άλλο ένα νέο trend έχει κάνει την εμφάνισή του στον κόσμο του dating και δεν είναι για καλό!


Βγαίνεις τους τελευταίους μήνες με έναν άνθρωπο και η σύνδεσή σας φαντάζει ονειρική, μιας που κάνετε τα πάντα μαζί, νιώθεις πως σε καταλαβαίνει και τον καταλαβαίνεις και γενικά τα αισθήματά σας υποδηλώνουν κάτι που ήρθε για να μείνει. Όμως αυτό που σου φαίνεται περίεργο είναι ότι τόσο καιρό δεν έχεις γνωρίσει κανέναν φίλο ή φίλη αυτού του ανθρώπου, ούτε κάποιο μέλος της οικογένειάς του και το πρόσωπο αυτό μοιάζει να αποφεύγει την όποια γνωριμία αυτού του είδους όπως ο διάολος το λιβάνι. Προσοχή λοιπόν, μιας που κατά πάσα πιθανότητα έχεις πέσει θύμα stashing.

Τι είναι λοιπόν το stashing;

Το stashing δανείζεται τον τίτλο του από τον αγγλικό όρο stash που σημαίνει «κρύβω», «καταχωνιάζω». Συνεπώς, όταν ο/η σύντροφός σου σου κάνει stashing, αυτό που γίνεται στην πραγματικότητα δεν είναι άλλο από το ότι σε κρύβει κυριολεκτικά από τον στενό του κύκλο. Η κίνηση αυτή συμβαίνει είτε επειδή το άτομο αυτό ντρέπεται ή έχει θέματα με την οικογένειά του και τους άμεσους φίλους και φίλες, είτε επειδή δεν σε βλέπει αρκετά σοβαρά ή επειδή έχει παράλληλη σχέση. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό, αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή μιας που σε προσβάλει ποικιλοτρόπως ως άτομο και προσωπικότητα και δεν συνάδει καθόλου με μια υγιή σχέση.

t

Πώς το διαχειρίζεσαι αν υποπτευθείς πως υφίστασαι stashing;

Ρώτα το άτομο που έχεις δίπλα σου άμεσα και ξεκάθαρα τι είναι αυτό που συμβαίνει και δεν έχεις γνωρίσει κάποιον κοντινό του άνθρωπο μέχρι τώρα. Από την απάντηση και μόνο θα καταλάβεις τη διάθεσή του και το τι ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Οι απαντήσεις μπορεί είτε να αποκαλύψουν ότι δεν υφίσταται πραγματικό stashing και ότι το άτομο αυτό περνά μια κρίση ως προς τις άλλες σχέσεις της ζωής του αυτό το διάστημα, είτε να φέρουν στην επιφάνεια κάποιον «ρόλο» που το άτομο αυτό ερμηνεύει, διατηρώντας μια παράλληλη σχέση ή φανερώνοντας ότι δεν βλέπει το μεταξύ σας και τόσο σοβαρά στο μέλλον

Ένας/ μία καλός/-ή σύντροφος δεν θα θέλει να νιώθεις άβολα νιώθοντας ότι υφίστασαι stashing, γεγονός που σημαίνει πως ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσει τη συζήτηση και το αν θα ενδιαφερθεί σοβαρά για τα συναισθήματά σου, ανεξάρτητα από τον λόγο που συμβαίνει το stashing, θα σου δώσει να καταλάβεις αν αξίζει αυτή η σχέση να προχωρήσει.