Αν και τα δικά σου πρωινά έχουν γίνει λίγο δυσκολότερα με την έλευση του φθινοπώρου, τότε συνέχισε να διαβάζεις…


Ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών, τα δύσκολα πρωινά ξυπνήματα είναι πλέον γεγονός και η εποχική κατάθλιψη κάνει την εμφάνισή της. Αν τα autumn blues σε έχουν χτυπήσει κι εσένα κατακούτελα, τότε συνέχισε να διαβάζεις, ώστε να δεις πέντε τρόπους που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τα άσχημα συναισθήματα που φέρνει αυτή η εποχή του χρόνου και να σηκώνεσαι το πρωί από το κρεβάτι σου με όλο και πιο αισιόδοξη διάθεση.

Επίλεξε σταθερές ώρες ύπνου και ξυπνήματος

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχεις μια συγκεκριμένη ώρα την οποία θα ξυπνάς, αλλά και μια συγκεκριμένη ώρα που θα πέφτεις για ύπνο, καθώς η συνήθεια αυτή βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ ανεβάζει τη διάθεση.  Προσπάθησε ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, να μην ξεφεύγεις με μεγάλες διαφορές, εκμεταλλευόμενος/-η το πρωινό και κάνοντας πράγματα που σου αρέσουν.

Ξύπνα με το φυσικό φως του ήλιου

Προσπάθησε όσο γίνεται να ξυπνάς τις ώρες που ανατέλλει ο ήλιος, αφήνοντας έστω λίγο το παράθυρο ανοιχτό για να μπαίνει το φως και ο φρέσκος αέρας. Το ξύπνημα από το φως του ήλιου είναι ο πιο φυσικός τρόπος για να προετοιμάσεις τον εγκέφαλο και το σώμα σου για μια απαιτητική ημέρα, με διάθεση και ενέργεια που διαρκεί.

Επένδυσε σε συμπληρώματα βιταμίνης D

Η βιταμίνη D ενισχύει την διάθεση και συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, φρόντισε να σε βλέπει ο ήλιος για τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, μπορείς να ξεκινήσεις τα συμπληρώματα και να προσθέσεις περισσότερες τροφές με βιταμίνη D στην καθημερινότητα σου.

a

Φάε ένα πρωινό πλούσιο σε καλά λιπαρά και βιταμίνες

Τις φθινοπωρινές και χειμερινές ημέρες, είναι σημαντικό να επιλέγεις γεύματα, ειδικά τα πρωινά, τα οποία είναι πλούσια σε καλά λιπαρά και βιταμίνες. Αβοκάντο, αβγά, σολομός και ανάλατοι ξηροί καρποί με δημητριακά αποτελούν τις καλύτερες επιλογές για υγειές σώμα και μυαλό, όπως και καλή διάθεση.

Ξεκίνα τη μέρα σου με την αγαπημένη σου playlist

Όσο ετοιμάζεις τον ζεστό καφέ σου ή βρίσκεσαι στο μετρό για τη σχολή ή τη δουλειά, άκου την αγαπημένη σου playlist, για το δυνατότερο boost στη διάθεσή σου.