Οι σχέσεις μας δεν μένουν ποτέ αναλλοίωτες στο χρόνο, γι’ αυτό και οφείλουμε να φροντίζουμε για τη διατήρησή τους μέσα από τη φροντίδα και την αλληλοκατανόηση


Όσες υποσχέσεις κι αν έχεις δώσει με τις φίλες και τους φίλους σου ότι δεν θα χαθείτε, θα βγαίνετε για ποτά και συναυλίες, θα πηγαίνετε πάντα σε εκείνο το ετήσιο φεστιβάλ στο εξωτερικό, η ίδια η ζωή τα ανατρέπει όλα. Καθώς μεγαλώνουμε, οι άνθρωποι αλλάζουμε, αποκτούμε νέα ενδιαφέροντα και υποχρεώσεις και γενικά αλλοιώνονται οι σχέσεις που μπορεί να είχαμε με ανθρώπους στο παρελθόν. Πώς κρατά όμως μια μακροχρόνια φιλία όσο ο χρόνος μας δείχνει το σκληρό του πρόσωπο; Να πώς μπορείς να κρατήσεις δυνατές τις  φιλίες σου, ακόμα και όταν όλα γύρω σου αλλάζουν συνεχώς.

Απόκτησε ευελιξία με την επικοινωνία

Μπορεί να γίνεται μέσω μηνυμάτων ή να βολεύει καλύτερα ένα σύντομο τηλεφώνημα ή βίντεο-κλήση. Όπως κι αν σας βολεύει, επικοινωνήστε με ευελιξία με φίλους και φίλες, κρατώντας επαφή ακόμα και όταν τα προγράμματά σας δεν συμπίπτουν.

Βρείτε ένα καθιερωμένο ραντεβού

Ένα καθιερωμένο ραντεβού με την παρέα μια φορά την εβδομάδα ή όποτε σας βολεύει τελικά, είναι κάτι που σίγουρα μπορείτε σίγουρα να προγραμματίσετε και να σας κρατήσει ενωμένους ακόμη και στις πιο busy περιόδους στη ζωή σας. Φροντίστε να κάνετε και κάτι ιδιαίτερο κάθε φορά, για να μην ξεχνάτε το fun κομμάτι της φιλίας σας.

5

Γιορτάστε την επέτειο της φιλίας σας

Ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο στην πόλη όπου σπουδάζατε, η ετήσια επιστροφή σας στο νησί που γνωριστήκατε και ό,τι άλλο μπορείτε εσείς να σκεφτείτε είναι τέλειες αφορμές για να γιορτάσετε την επέτειο της φιλίας σας και να κρατάτε ζωντανή τη φλόγα της όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Κάντε κοινές δραστηριότητες

Γυμναστική, μαθήματα κεραμικής, σινεμά κάθε Πέμπτη και τόσα άλλα, θα σας κρατήσουν κοντά και θα κάνετε παρέα το πολύτιμο catch up της εβδομάδας.

Εκφράστε τα συναισθήματά σας

Μερικές φορές, είμαστε τόσο επικεντρωμένοι στη ζωή μας που παραμελούμε τους ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν περισσότερο. Ένα «μου λείπεις» στην κολλητή και στον κολλητό είναι αυτό που δεν πρέπει να αμελούμε να εκφράσουμε, αφού η πραγματικότητα πολλές φορές είναι τόσο καταιγιστική, που δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια να φροντίσουμε και να απολαύσουμε τη φιλία μας.