7 πράγματα που κάνουν οι τοξικοί φίλοι που πρέπει να αποβάλεις από τη ζωή σου

Οι τοξικές φιλίες είναι εξαιρετικά συνηθισμένες και πρέπει να είσαι σε θέση να αντιλαμβάνεσαι πότε σου συμπεριφέρονται άσχημα και σε εκμεταλλεύονται

Κείμενο: Ναταλία ΠετρίτηΟι τοξικές φιλίες είναι εξαιρετικά συνηθισμένες και πρέπει να είσαι πάντα σε θέση να αντιλαμβάνεσαι πότε σου συμπεριφέρονται άσχημα και σε εκμεταλλεύονται τα άτομα που θεωρείς εσύ ότι είναι τα πιο κοντινά σου. Από ανθρώπους που μιλούν πίσω από την πλάτη σου για εσένα, μέχρι εκείνους που σαμποτάρουν κάθε τι που γνωρίζουν ότι θέλεις να πετύχεις, αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα πράγματα που κάνουν οι τοξικοί φίλοι που πρέπει να αποβάλεις από τη ζωή σου το συντομότερο.

Μιλάνε για σένα πίσω από την πλάτη σου

Η κατεξοχήν συμπεριφορά ενός ανθρώπου που είναι τοξικός φίλος δεν είναι άλλη από το να μιλά πίσω από την πλάτη σου. Θα το καταλάβεις από τους υπόλοιπους φίλους σου, που θα γνωρίζουν πράγματα για εσένα ή θα έχουν σχηματίσει γνώμη για καταστάσεις που έχεις μοιραστεί μόνο με εκείνο το άτομο.

Δεν είναι εκεί ούτε στα δύσκολα, ούτε όμως και στα όμορφα


Οι τοξικοί φίλοι όχι απλά δεν σε στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές της ζωής σου, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι εκεί για να μοιραστούν και τις χαρές σου. Γιατί στην πραγματικότητα ζηλεύουν βαθιά.

Ακυρώνουν τα σχέδια που έχετε κάνει μαζί την τελευταία στιγμή

Από το να πάτε για έναν καφέ, μέχρι κάτι πιο σημαντικό που έχετε κανονίσει μαζί, όπως μια τριήμερη εκδρομή ή το να είστε στην ίδια ομάδα στη σχολή, οι τοξικοί φίλοι βρίσκουν συχνά μία δικαιολογία για να αποφύγουν την παρέα σου, ακυρώνοντας τα κοινά σας πλάνα την τελευταία στιγμή.

Σε αποκλείουν από τα σχέδιά τους


Όταν βλέπεις τον εαυτό σου να μένει συχνά στην απέξω από τα σχέδια της παρέας σου για κάτι διασκεδαστικό και όμορφο, τότε μάλλον έχεις μπλέξει με εξαιρετικά τοξικούς φίλους.

Σου μιλάνε μόνο όταν είναι να ζητήσουν κάτι

Όταν δεν βρίσκουν κάποιον άλλο να τους συμπαρασταθεί, όταν βαριούνται και δεν έχουν τι να κάνουν ή όταν θέλουν να σου ζητήσουν κάτι που μπορείς εσύ να τους παρέχεις, οι τοξικοί φίλοι είναι πάντα διαθέσιμοι. Ποτέ άλλοτε, όμως.

Σου κάνουν ψεύτικα κομπλιμέντα

Θυμάσαι εκείνη τη φορά που το κούρεμα που είχες επιλέξει ήταν στην πραγματικότητα αισχρό, αλλά για κάποιον λόγο εκείνη η φίλη σου επέμενε ότι μοιάζεις με ηθοποιό του Hollywood; Μάλλον εκείνη η φίλη δεν ήθελε στην πραγματικότητα το καλό σου, δεν νομίζεις;

Σε εκμεταλλεύονται οικονομικά

Οι τοξικοί φίλοι θα βρουν τρόπο να γλιτώσουν και το τελευταίο ευρώ, βάζοντας εσένα να πληρώνεις καφέδες, εισιτήρια συναυλιών, ταξί που μοιράζεστε καιν οτιδήποτε άλλο, χρησιμοποιώντας τις πιο ευφάνταστες δικαιολογίες.