Όλα τα πλεονεκτήματα του αυνανισμού στην υγεία μας, ώστε να τον βάλεις ακόμη περισσότερο στη ζωή σου


Μας κάνει να μαθαίνουμε τον εαυτό μας, το σώμα και τις επιθυμίες μας σε βάθος, ευνοώντας το δίχως άλλο τη σεξουαλική μας ζωή. Όμως ο αυνανισμός κάνει σύμφωνα με έρευνες και καλό στην υγεία μας, και μάλιστα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Να ποιοι είναι αυτοί.

Ποια είναι τα οφέλη της αυτοϊκανοποίησης στην καθημερινότητά μας;

Είναι μια πολύτιμη και μόνο δική μας στιγμή, όπου μπορούμε να απολαύσουμε το σώμα μας εντελώς μόνοι/μόνες.

Είναι ο χρόνος που αφιερώνουμε στον εαυτό μας προκειμένου να τον μάθουμε καλύτερα, τι μας αρέσει και τι όχι.

Βελτιώνει τη διάθεσή μας, μιας που ενεργοποιεί την παραγωγή ενδορφινών που προκαλούν θετικά συναισθήματα και γενικότερο αίσθημα ικανοποίησης.

Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ήπιων καταθλιπτικών μορφών, ακριβώς επειδή οι απελευθερωμένες ενδορφίνες ισορροπούν τα υψηλά επίπεδα του στρες.

Είναι μια αποτελεσματική μορφή συναισθηματικής απελευθέρωσης που μας βοηθάει να απαλλαγούμε από την ένταση μιας σκληρής ημέρας.

Ενισχύει τη σεξουαλική πράξη, αυξάνει την οικειότητα με τον/την σύντροφό μας και αποτελεί σίγουρο δρόμο προς τον οργασμό.

Μπορεί να μειώσει τους πονοκεφάλους, αφού οι ενδορφίνες έχουν και αναλγητική δράση σε κάποιες μορφές του, όπως είναι ο πονοκέφαλος από υψηλά επίπεδα άγχους.

Η αυτο-ικανοποίηση μπορεί να ανακουφίσει από τα ενοχλητικά και τυπικά συμπτώματα της προεμμηνορροϊκής περιόδου, καθώς και από τις κράμπες κατά τη διάρκεια του κύκλου.

Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως και τις τιμές του σακχάρου στο αίμα.

Βοηθάει να κοιμόμαστε καλύτερα, αφού μας χαλαρώνει δημιουργώντας τις καλύτερες συνθήκες για να κοιμηθούμε και να ξεκουραστούμε μέχρι το πρωί.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, μην τον ξεχνάς!