Να τι πρέπει να κάνεις για να ξεχωρίσεις ανάμεσα στους υποψήφιους!


Αν κι εσύ ετοιμάζεσαι να πας σε μια συνέντευξη για δουλειά για πρώτη φορά, ξέρουμε ότι το άγχος σου ενδεχομένως να έχει χτυπήσει κόκκινο. Και μπορεί να έχεις ήδη διαβάσει κατά πάσα πιθανότητα όλα όσα πρέπει να κάνεις για την προετοιμασία σου για τη συνέντευξη, εμείς είμαστε ωστόσο εδώ για να σου δώσουμε 3 πολύτιμα tricks, που θα σε κάνουν να κάνεις την καλύτερη εντύπωση σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψήφιους για τη δουλειά. Κράτα λοιπόν σημειώσεις με το τι πρέπει να κάνεις για να βρεθείς στη δουλειά των ονείρων σου.

Κάνε στοχευμένες ερωτήσεις για να δείξεις ότι έχεις κάνει έρευνα

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της συνέντευξης, το πιο πιθανό είναι ότι θα σου δοθεί ένα χρονικό περιθώριο για να διατυπώσεις τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχεις. Θέτοντας λοιπόν ερωτήσεις που θα προκύψουν από τις προσδοκίες σου και τον τρόπο που θες να σε βλέπουν οι άλλοι στη νέα σου θέση, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κεντρίσεις το ενδιαφέρον του μελλοντικού σου εργοδότη ή του υπεύθυνου HR που σου κάνει τη συνέντευξη. Κάνε λοιπόν μια καλή έρευνα πριν τη συνέντευξη ώστε να ρωτήσεις όλα όσα θα ήθελες να μάθεις γύρω από τη δουλειά.

Διατήρησε οπτική επαφή με τους συνεντευξιαστές και ευχαρίστησε για την ευκαιρία που σου δόθηκε

Κοιτάζοντας τον μελλοντικό σου εργοδότη στα μάτια, ή τον άνθρωπο από το HR  που είναι υπεύθυνος για τη συνέντευξη, δείχνεις ειλικρινής και συνεπής στα λόγια και τις πράξεις σου, αλλά και ότι δεν φοβάσαι ούτε και ντρέπεσαι. Πριν φύγεις, μην ξεχάσεις να ευχαριστήσεις για την ευκαιρία που σου δόθηκε, πράγμα που σίγουρα θα λειτουργήσει θετικά για εσένα.

Δείξε αυτοπεποίθηση

Από τα πρώτα λεπτά της συνέντευξης, δείξε την ηρεμία και την αυτοπεποίθησή σου, αναφέροντας παράλληλα με σεμνότητα όλα όσα έχεις καταφέρει και τις πτυχές του χαρακτήρα σου που σε κάνουν να ξεχωρίζεις με τη δουλειά. Πρόσεξε φυσικά να μην το παρακάνεις, δείχνοντας ότι πάνω από όλα είσαι εκεί για να μάθεις προτού αρχίσεις να προσφέρεις.

Και καλή επιτυχία!