Τι μπορείς να κάνεις για να νιώσεις καλύτερα όταν αισθάνεσαι πως δεν καταφέρνεις τίποτα από όσα ήθελες

5 απλά βήματα που θα σε βοηθήσουν να ανταπεξέλθεις στη δύσκολη ψυχολογική κατάσταση του να νιώθεις ότι τίποτα δεν σου βγαίνει όπως θα το επιθυμούσες

Κείμενο: Ναταλία ΠετρίτηΥπάρχουν στιγμές που σου φαίνονται όλα βουνό και πως δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα από όλα όσα θα επιθυμούσες να κάνεις σε επίπεδο σπουδών, δουλειάς, σχέσεων κ.ο.κ.. Και επειδή ξέρουμε πως αυτό το συναίσθημα μπορεί να είναι πολύ δύσκολο στη διαχείρησή του και να σε διαλύει λίγο λίγο ψυχολογικά, να τι πρέπει να κάνεις για να νιώσεις καλύτερα και να δεις τα πράγματα αλλιώς.

5 συμβουλές για να ανταπεξέλθεις στις δύσκολες στιγμές:

Άφησε τον εαυτό σου να το νιώσει

Δεν έχει νόημα να αποφύγεις τα συναισθήματά σου, καθώς γνωρίζεις πολύ καλά πως κάποια στιγμή θα επιστρέψουν. Άσε τον εαυτό σου λοιπόν να κλάψει και να πονέσει και, όταν ηρεμήσεις, προσπάθησε να καταλάβεις αν υπάρχει κάτι μεγαλύτερο πίσω από αυτό ή ήταν απλά ο τρόπος σου να ξεσπάσεις την ένταση που μπορεί να έχεις συσσωρεύσει.  

Κάνε τον απολογισμό σου


Είναι σίγουρο πως δεν τα έχεις κάνει όλα λάθος εσύ και ότι δεν κατέχεις την απόλυτη ευθύνη για το πώς έρχονται τα πράγματα. Με αυτό τον τρόπο θα θυμηθείς πράγματα για τον εαυτό σου, που πιθανώς έχεις ξεχάσει ή δεν σκέφτεσαι καν ότι ισχύουν ως προς τις δυνατότητές σου, παίρνοντας δύναμη.

Κάνε ένα διάλειμμα

Και πήγαινε μια μεγάλη βόλτα. Καμιά φορά απλώς δεν μπορούμε να είμαστε παραγωγικοί και ένα διάλειμμα βοηθά ώστε να καθαρίσει το μυαλό σου, να μειωθεί το άγχος σου και να διώξει τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό σου.

Μίλα σε κάποιον


Το να κρατάς τα συναισθήματά σου μέσα σου δεν είναι υγειές, γι’ αυτό μίλα με έναν φίλο ή συγγενή για το πώς αισθάνεσαι και για το τι πιστεύεις ότι δεν κάνεις σωστά. Οι συμβουλές τους και η παρηγοριά τους θα σε βοηθήσουν να δεις τα πράγματα αλλιώς πολύ σύντομα.

Ξεκίνα να αγαπάς περισσότερο τον εαυτό σου

Όσο κι αν σου φαίνεται κοινότυπο, είναι η μόνη μέθοδος για να καταφέρεις να αποβάλεις τα άσχημα συναισθήματα και να δεις με αισιοδοξία το μέλλον σου. Ακόμη κι αν τώρα νιώθεις πως έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό ως προς το τι έχεις καταφέρει, σύντομα θα δεις ότι αγαπώντας λίγο περισσότερο εσένα θα καταφέρεις σταδιακά να πετύχεις όλα όσα θέλεις.