Τέσσερα βήματα που πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσεις αν μόλις έλαβες το χαρτί της απόλυσής σου


Το να απολυθείς από μια δουλειά δεν είναι δύσκολη υπόθεση μόνο λόγω της απώλειας του εισοδήματός σου, αλλά και γιατί είναι πολύ πιθανό να αρχίσεις να χάνεις την πίστη στον εαυτό σου και να αμφισβητήσεις τις ικανότητές σου στον χώρο της εργασίας. Κι όμως, το να ξεπεράσεις μια απόλυση, που έτσι κι αλλιώς είναι συνηθισμένη σε καιρούς διαρκών περικοπών και κρίσης, δεν είναι και τόσο απαιτητική υπόθεση, αρκεί να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη στρατηγική. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις ποια είναι αυτή.

Θυμήσου τα βασικά πλεονεκτήματά σου

Για να προχωρήσεις μπροστά επαγγελματικά, διαχώρισε τον εαυτό σου από τον τελευταίο εργασιακό σου τίτλο και σκέψου όλους τους τρόπους με τους οποίους έδωσες αξία στις διάφορες εταιρείες/ χώρους εργασίας για τις οποίες έχεις δουλέψει. Έτσι θα αποβάλεις τις όποιες αμφιβολίες μπορεί να γεννηθούν μέσα σου ως προς την αξία σου.

Κοινωνικοποιήσου

Όταν πια έχεις αποχωρήσει από τη δουλειά, φρόντισε να βρίσκεσαι με άλλους ανθρώπους συχνά, να πηγαίνεις σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με το επάγγελμά σου, είτε πρόκειται για συνέδρια είτε για συναντήσεις με πρώην συναδέλφους, και κράτα .επαφή με παλιούς συνεργάτες. Επένδυσε επίσης στο LinkedIn, μιας που μέσω αυτού μπορεί να βρεις την επόμενη δουλειά σου.

Θέσε νέους στόχους

Δες την απόλυσή σου ως ευκαιρία να θέσεις νέους στόχους για την επαγγελματική σου ζωή και εξέλιξη. Μπορεί η επόμενη δουλειά σου άλλωστε να είναι πολύ περισσότερο στα μέτρα και στα θέλω σου από την προηγούμενη.

Βελτίωσε τα όποια ελαττώματά σου

Αν διαπιστώσεις ότι πράγματι φέρεις ευθύνη για την απόλυσή σου, τότε δες την ως ευκαιρία να δουλέψεις με τον εαυτό σου, βελτιώνοντας τα όποια ελαττώματά σου. Και θα είσαι πανέτοιμος/-η για το επόμενο επαγγελματικό κεφάλαιο στη ζωή σου.