Αν δεν μπορείς να συζητήσεις για αυτά με το ταίρι σου, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει πολύ καλά μεταξύ σας


Όλα τα ζευγάρια περνούν περιόδους που μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όταν όμως συστηματικά δεν μπορείτε καν να συζητήσετε για κάποια συγκεκριμένα ζητήματα, τότε ίσως δεν είναι πολύ καλά τα πράγματα μεταξύ σας. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις ποια είναι τα 8 πράγματα για τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να νιώθεις άνετα να συζητήσεις στη σχέση σου ανά πάσα στιγμή.

Τι σου αρέσει στο σεξ

Το σεξ είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά μιας σχέσης και θα πρέπει πάντα να είστε σε θέση να συζητάτε ελεύθερα τι σας αρέσει σε αυτό. Αν νιώθεις ντροπή ή αμηχανία, κάτι δεν πάει καλά με εσένα και τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου.

Τους επαγγελματικούς σου στόχους

Αν δυσκολεύεσαι εσύ ή ο άνθρωπος με τον οποίο είσαι να μοιραστείτε στοιχεία της δουλειάς σας, των επαγγελματικών σας στόχων και άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με το πώς βιοπορίζεστε, τότε η μυστικοπάθεια αυτή μαρτυρά και έλλειψη εμπιστοσύνης.

Που πάει η σχέση σας

Δεν χρειάζεται όλες οι σχέσεις να οδεύουν προς τον γάμο, όταν όμως δεν έχεις ιδέα αν είστε σε μια σοβαρή σχέση ακόμη και μετά από καιρό, ίσως θα πρέπει να θορυβηθείς.

Τα οικονομικά σας

Δεν εννοούμε να έχετε κοινούς λογαριασμούς, αλλά να μπορείτε να συζητάτε ανοιχτά για την οικονομική σας κατάσταση, τις απολαβές σας και άλλα σχετικά. Αν εκείνος ή εκείνη σου κρύβει τι συμβαίνει, είναι επειδή δεν υπάρχει καθόλου εμπιστοσύνη και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κακές καταστάσεις στην περίπτωση που για παράδειγμα πρόκειται να συγκατοικήσετε.

Το παρελθόν σας

Και σε αυτήν την περίπτωση, δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε αναλυτικά τα πάντα για το παρελθόν του/της συντρόφου μας. Όταν όμως δεν γνωρίζουμε και τίποτα, τότε ίσως κάτι θέλει να κρύψει.

Τους φόβους σας

Το να μοιράζεσαι τους φόβους σου με το ταίρι σου είναι ένα από τα κομμάτια που υποδηλώνουν εμπιστοσύνη σε μια σχέση, αλλά και αλληλοκατανόηση και νοιάξιμο. Αν δεν μπορείς να το πραγματοποιήσεις, κάτι σημαίνει για εσάς τους δύο.  

Πώς να λύνετε κρισιακές καταστάσεις

Όταν δεν μπορείτε να συζητήσετε πολιτισμένα για το πώς να λύνετε τα προβλήματά σας και τις περιστάσεις κρίσης που μπορεί να περνά η σχέση σας, τότε σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσετε να έχετε προβλήματα. Μέχρι απλά να μην αντέχετε άλλο και να απομακρυνθείτε μια για πάντα.