Ένα διάλειμμα για τη φροντίδα της ψυχικής μας υγείας είναι μερικές φορές απαραίτητο για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας


Τα πλεονεκτήματα του να κάνεις μερικές φορές ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα της δουλειάς και της σχολής είναι πάρα πολλά, ακόμη κι αν αυτό δεν είναι κάτι που συνηθίζεται τόσο πολύ στην κουλτούρα της χώρας μας. Αν λοιπόν νιώθεις κι εσύ το τελευταίο διάστημα να κατακλύζεσαι από τις υποχρεώσεις σου, δες γιατί πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να το βάλεις στο πρόγραμμά σου.

Οι σημαντικότεροι λόγοι για να πάρεις ένα mental health day off:

Μειώνει τα επίπεδα του στρες

Μια μόλις ημέρα μακριά από το βουνό υποχρεώσεων που καλείσαι να φέρεις εις πέρας καθημερινά μπορεί να κάνει τη διαφορά ως προς το στρες που σίγουρα έχεις συσσωρεύσει, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα του ύπνου σου και επαναφέροντάς σου τον έλεγχο της ζωής σου.

Σε κάνει πιο παραγωγικό/-ή

Ένα διάλειμμα από τα πάντα όχι απλά δεν θα σε βγάλει εκτός προγράμματος, αλλά θα σε κάνει πολύ πιο παραγωγικό/-ή στη δουλειά και το διάβασμά σου όταν επιστρέψεις σε αυτά σου τα καθήκοντα.

Σου δίνει περισσότερο motivation

Αν νιώθεις τελευταία ότι δεν έχεις αρκετό motivation για να σηκωθείς από το κρεβάτι σου και να ξεκινήσεις την ημέρα σου, τότε ένα διάλειμμα από όλα σίγουρα θα το επαναφέρει στη ζωή σου. Και τότε θα επανέρθεις στο πρόγραμμά σου με θέληση και νέες ιδέες που σίγουρα θα σε αποζημιώσουν.

Θα έχεις χρόνο να επεξεργαστείς τα συναισθήματά σου

Μια τρελή καθημερινότητα ευθύνεται πάντα για την έλλειψη χρόνου να επεξεργαστείς τα συναισθήματά σου ως προς τη δουλειά, την ακαδημαϊκή σου διαδρομή, αλλά και άλλα πράγματα που σχετίζονται με την προσωπική σου ζωή.

Αποφεύγεις το burnout

Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε ότι με ένα διάλειμμα από όλα φροντίζεις να μην πάθεις μια υπερκόπωση που αναμφίβολα θα σου στοιχήσει.

Σου δίνει χρόνο να επανεκτιμήσεις καταστάσεις

Είσαι πραγματικά ευτυχισμένος/-η; Σου αρέσει η δουλειά ή η σχολή σου; Αυτά τα ερωτήματα μπορείς να απαντήσεις παίρνοντας λίγο χρόνο για τον εαυτό σου, επανεκτιμώντας τις καταστάσεις που βιώνεις στην καθημερινότητά σου!