Κράτα σημειώσεις!


Η σχέση σας έλαβε τέλος και εσύ ακόμη δυσκολεύεσαι να συνειδητοποιήσεις ότι έχετε πάρει χωριστούς δρόμους με τον/την πρώην σου. Και είναι και το feed σου στα social media που δεν έχει πάρει πιθανώς το μήνυμα ότι τελειώσατε, γι’ αυτό και σου σκάει πρώτα πρώτα όλα όσα ανεβάζει και οτιδήποτε κάνει στην καθημερινότητά του/της. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα για ένα μπλοκάρισμα που θα σου δώσει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο ώστε να ξεπεράσεις τον χωρισμό σας; Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις γιατί το να μπλοκάρεις τον/την πρώην σου στα social media είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις σήμερα.

Δεν μαθαίνει σε τι φάση είναι στη ζωή του/της

Και αυτό σημαίνει πως δεν θα σε απασχολήσει το να δεις το νέο του/της φλερτ να ξεπηδά στα σχόλια ή τις φωτογραφίες του/της, γεμίζοντάς σε άσχημα συναισθήματα. Άσε που μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονιούνται.

Σου αποσπά την προσοχή

Όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε στον εαυτό μας, όταν χωρίζουμε με έναν άνθρωπο το πιο πιθανό είναι να τον stalk-άρουμε στα κοινωνικά μέσα. Κι αυτό γιατί η ξαφνική απομάκρυνσή μας δεν σταματά την ανάγκη να μαθαίνουμε πράγματα για το άτομο αυτό ακόμη και τώρα. Και πολλές φορές μπορεί αυτή η ανάγκη να μετατραπεί σε εμμονή, αποσπώντας την προσοχή μας από όλα τα υπόλοιπα ωραία που έχουμε στη ζωή μας.

Η άγνοια είναι ευτυχία

Όσο λιγότερα μαθαίνεις για τις δραστηριότητες και τα νέα ενός ή μιας πρώην, τόσο το καλύτερο για σένα. Άσε που παίρνεις κίνητρα ώστε να κάνεις εσύ ωραία πράγματα για τον εαυτό σου, γνωρίζοντας παράλληλα και καινούριους ανθρώπους.

Ο μεθυσμένος εαυτός σου δύσκολα κοντρολάρεται

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες θα ήταν να στείλεις ένα μεθυσμένο μήνυμα στον/στην πρώην σου, λέγοντας μάλιστα πράγματα τα οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν εννοείς.

Μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου ότι μπορείτε να έχετε μια φιλική σχέση

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι τόσο ώριμοι και αποφασισμένοι ώστε να μπορούν πράγματι να διατηρούν φιλικές σχέσεις με τους πρώην τους και να τα λένε που και που στο τσατ. Και ξέρεις ότι σίγουρα εσύ δεν το ‘χεις.

Χωρίσατε για κάποιον λόγο

Πήρατε χωριστούς δρόμους για πολύ συγκεκριμένους λόγους, μην μπορώντας να συνεχίσετε τη σχέση σας. Είναι μάλιστα πολύ πιθανό το άτομο αυτό να σε πλήγωσε. Γιατί λοιπόν να διατηρείτε την οποιαδήποτε επαφή μέσα από τα κοινωνικά μέσα;

Αν υπάρχει λόγος να επικοινωνήσετε θα γίνει αλλιώς

Υπάρχουν τα τηλέφωνα και οι κοινοί φίλοι σας.

Ο κατάλληλος άνθρωπος για σένα υπάρχει εκεί έξω

Σταμάτα να ασχολείσαι με το παρελθόν και επένδυσε σε ένα ομορφότερο μέλλον για σένα. Το μπλοκ του/της πρώην είναι μονόδρομος ώστε αυτό να συμβεί.