Όσο κι αν το διασκεδάζεις, φρόντισε να μην το παρακάνεις!


Όταν γνωρίζεις κάποιον/-α που σου αρέσει online και σύντομα κανονίζετε να βγείτε για πρώτη φορά ραντεβού, το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλεις να μιλάτε συνεχώς στο messenger, ανταλλάζοντας κι άλλες από τις ενδιαφέρουσες κουβέντες που σε έκαναν τον πρώτο καιρό να ενδιαφερθείς ερωτικά για το άτομο αυτό. Κι όμως, το πολύ texting πριν από το πρώτο ραντεβού είναι ένα κοινό λάθος το οποίο δεν πρέπει να κάνεις! Και αυτοί είναι οι λόγοι.

Παραείναι οικείο

Το να μιλάς με έναν άνθρωπο που δεν έχεις γνωρίσει στην πραγματικότητα από το πρωί μέχρι το βράδυ παραείναι μια κίνηση οικειότητας, την οποία δεν μπορείτε να δικαιολογήσετε. Είστε ακόμη άγνωστοι μεταξύ σας και οφείλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο από κοντά πριν συνεχίσετε να μιλάτε σε αυτούς τους ρυθμούς.

Δεν θα έχετε τι να πείτε από κοντά

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να ξεμείνετε από θέματα συζήτησης αν τα εξαντλήσετε όλα στο texting; Τώρα το σκέφτεσαι!

Όποια σύνδεση νιώθετε μεταξύ σας είναι πλαστή

Μπορεί να έχεις αρχίσει να νιώθεις πράγματα για το άτομο αυτό και να έχετε έρθει κοντά. Πριν όμως περάσεις χρόνο μαζί του δια ζώσης, όλη αυτή η σύνδεση δεν μπορεί παρά να είναι πλαστή. Θυμήσου άλλωστε, η εικόνα μας στα κοινωνικά μέσα και στο texting είναι άκρως μελετημένη και έχει συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Περίμενε λοιπόν να δεις τι θα αισθανθείς για το άτομο αυτό αφού περάσετε χρόνο μαζί.

Μπορεί το texting να γίνει μια κακή συνήθεια

Αν το πράγμα εξελιχθεί μεταξύ σας και βρεθείτε σε σχέση, η κακή συνήθεια του ασταμάτητου texting μπορεί να παραμείνει, με αποτέλεσμα να μην μπορείς καν να περάσεις λίγο χρόνο ησυχίας και χαλάρωσης χωρίς το κινητό σου στο χέρι. Και κανείς δεν το θέλει αυτό.

Χρειάζεται να χτίσετε σταδιακά συναισθηματικό intimacy

Το intimacy που μπορεί να ψάχνεις για καιρό δεν το βρίσκεις στο texting, αλλά στο ουσιαστικό δέσιμο με έναν άνθρωπο. Αυτό έρχεται πάντα σταδιακά και όχι μέσα από καταιγιστικούς διαλόγους σε μια οθόνη. Δώσε λοιπόν τον απαραίτητο χρόνο.

Έχεις και καλύτερα πράγματα να κάνεις

Ναι, αυτό το πρόσωπο πράγματι σου αρέσει. Όμως ο ελεύθερος χρόνος σου είναι έτσι κι αλλιώς πολύ περιορισμένος για να τον σπαταλάς μπροστά στην οθόνη του κινητού σου. Διάλεξε καλύτερα λοιπόν να τον διαθέσεις στη δια ζώσης επαφή σας και σε άλλα όμορφα πράγματα που σε γεμίζουν.