Όλες οι τεχνικές που θα σε κρατήσουν από το να κάνεις ένα λάθος που δεν πρέπει.


Μερικές φορές, το να κρατηθούμε από το να στείλουμε ένα μήνυμα σε κάποιον που δεν πρέπει, φαντάζει το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο. Επειδή όμως οφείλουμε στον εαυτό μας να διαχειριζόμαστε σωστά τα συναισθήματά μας, μαθαίνουμε όλες τις χρήσιμες τεχνικές που θα μας βοηθήσουν να κρατηθούμε σε περιστάσεις που το μυαλό μας «κολλά» και ερχόμαστε αντιμέτωποι με το να κάνουμε ένα λάθος που αναμφίβολα θα μετανιώσουμε.

Θυμήσου τις κακές στιγμές, όχι μόνο τις καλές

Όταν βρίσκεσαι μπροστά στον πειρασμό του να στείλεις ένα μήνυμα σε ένα πρόσωπο που ξέρεις ότι δεν πρέπει, τότε προσπάθησε να θυμηθείς όλες εκείνες τις κακές στιγμές που έχεις ζήσει μαζί του και όχι μόνο τα καλά του στοιχεία. Θα δεις ότι θα σε βοηθήσει πολύ.

Βρες έναν φίλο-σύμμαχο

Όταν νιώθεις την ανάγκη να επικοινωνήσεις με εκείνο το άτομο που ξέρεις ότι σε έχει πληγώσει, μοιράσου τη σκέψη σου με έναν φίλο-σύμμαχό σου. Εκείνος θα σε βοηθήσει υποστηρίζοντάς σε και θυμίζοντάς σου όλους τους λόγους που το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μείνεις μακριά.

Block-Delete

Bold κίνηση, όμως όλοι ξέρουμε ότι οι δραστικές διαγραφές στα κοινωνικά μέσα είναι το πραγματικό κλειδί για να σταματήσει κανείς να μπαίνει στον πειρασμό να στείλει ένα μήνυμα.

Μείνε μακριά από τις συσκευές σου

Κι αν δεν το ‘χεις με τις διαγραφές, τότε λίγος χρόνος μακριά από τις συσκευές σου μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά και να μην στείλεις εκείνο το μήνυμα που δεν πρέπει.

Σκέψου όλα όσα θα κερδίσεις με το να μην στείλεις

Όταν όλα στο μυαλό σου λένε ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να στείλεις εκείνο το μήνυμα, προσπάθησε να θυμίσεις στον εαυτό σου όλα όσα θα κερδίσεις αν δεν το κάνεις.

Περιόρισε τα conversation starters και τις κακές επιρροές

Περιόρισε επαφές και συζητήσεις με ανθρώπους που θα σου φέρνουν στο μυαλό συνεχώς εκείνο το άτομο με το οποίο δεν πρέπει να επικοινωνήσεις. Μπορεί να φαίνεται με βαριά κίνηση, αλλά μερικές φορές είναι για το καλό μας.

Υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι σταδιακά όλα θα είναι καλύτερα

Μπορεί όσο έχεις στο μυαλό σου να στείλεις εκείνο το μήνυμα να πιέζεσαι και να υποφέρεις. Όμως εκείνη τη στιγμή, οφείλεις να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου ότι σταδιακά όλα θα είναι καλύτερα. Άλλωστε πάντα έτσι δεν γίνεται;