Τι πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου προτού επικοινωνήσεις ξανά με έναν ή μία πρώην σύντροφό σου;


Ο no contact rule μετά από έναν χωρισμό είναι για πολλούς ανθρώπους το κλειδί ώστε να τον ξεπεράσουν με τον πιο γρήγορο και σχετικά ανώδυνο τρόπο. Κι αυτό καθώς η έλλειψη επικοινωνίας με ένα άτομο που σημάδεψε τη ζωή μας, είναι ίσως το μοναδικό μέσο στη διάθεσή μας που βοηθά στο να μην το σκεφτόμαστε διαρκώς. Τι γίνεται όμως όταν στο μυαλό σου θέλεις διακαώς να επικοινωνήσεις και πάλι με έναν ή μία πρώην σύντροφο; Να τι πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου προτού το επιχειρήσεις.

Είναι μια σκέψη που θα μετανιώσεις αύριο;

Σε στιγμές μεγάλης μοναξιάς, είναι πολύ εύκολο να περάσει από το μυαλό μας το να επικοινωνήσουμε εκ νέου με έναν-μία πρώην μας. Το ερώτημα σε αυτήν την περίπτωση είναι το αν αυτή είναι μια στιγμιαία σκέψη ή κάτι που θα μας ταλαιπωρεί και την επόμενη μέρα.

Είχες προσπαθήσει αρκετά ώστε να μην χωρίσετε;

Αν ο χωρισμός σας έγινε απότομα και νιώθεις πως δεν προσπάθησες αρκετά για να μείνετε μαζί, η επικοινωνία με μια παλιά σχέση ίσως και να δικαιολογείται.

Γιατί θέλεις να μιλήσετε ξανά;

Όταν νιώθεις την ανάγκη να μιλήσετε ξανά, ρώτα πρώτα τον εαυτό σου τι είναι αυτό που προσδοκάς από την επικοινωνία αυτή. Αν θέλεις να μιλήσεις για κάτι σοβαρό, όπως να απολογηθείς για κάτι, τότε μπορείς να το κάνεις. Αν είναι κάτι μικρότερης σημασίας, σίγουρα μπορεί να περιμένει για μετά τη λήξη της no contact περιόδου που έχεις ορίσει για να ξεπεράσεις τη σχέση.

Έχεις ξαναβρεθεί στην ίδια θέση;

Αν το να σπάσεις τη no contact περίοδο μετά από έναν χωρισμό είναι μια θέση στην οποία έχεις ξαναβρεθεί, αναρωτήσου τι είναι αυτό που σε κάνει να λυγίζεις και να μην μπορείς να την τηρήσεις. Μπορεί και να μην χρειαστεί καν να επικοινωνήσεις μαζί του/της…

Τι έχεις μάθει μέχρι τώρα ακολουθώντας τον no contact κανόνα;

Ρώτα τον εαυτό σου, τι έχεις μάθει μέχρι τώρα ακολουθώντας τον no contact κανόνα; Αν είναι κάτι που σε έχει βοηθήσει πραγματικά, έχει νόημα να το σπάσεις;

Αξίζει τον κόπο αυτό το άτομο;

Τέλος, προτού επικοινωνήσεις με εκείνον ή εκείνη ξανά, ρώτα τον εαυτό σου: αξίζει τελικά τον κόπο το άτομο αυτό, ή ο χωρισμός σας προέκυψε επειδή σε πλήγωσε βαθιά; Αν ισχύει το δεύτερο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.