Τι να κάνεις για να μην είσαι overly attached από τον πρώτο κιόλας μήνα!


Όταν συναντάμε τον έρωτα, έπειτα μάλιστα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, είναι σύνηθες το να ενθουσιαζόμαστε σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να δενόμαστε υπερβολικά από το πρώτο κιόλας διάστημα. Επειδή όμως δεν είναι υγειές το να γινόμαστε overly attached από τον πρώτο κιόλας μήνα με ένα άτομο που μόλις τώρα γνωρίζουμε στην πραγματικότητα, διάβασε εδώ τις πιο χρήσιμες συμβουλές, ώστε να μην το παρακάνεις!

Απόφυγε το να εγκλωβιστείς σε μια φαντασίωση

Είναι πολύ εύκολο ο ενθουσιασμός μας να μας κάνει να εξιδανικεύσουμε καταστάσεις και ανθρώπους και να παγιδευτούμε γρήγορα σε μια φαντασίωση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Γι’ αυτό φρόντισε πάντα να βλέπεις τα πράγματα ως έχουν και με απόλυτο ρεαλισμό.

Πέρνα χρόνο με την παρέα σου

Μην πέφτεις με τα μούτρα στο άτομο που σου έχει κλέψει την καρδιά, αλλά πέρνα και χρόνο με τις φίλες και τους φίλους σου. Έτσι θα διατηρείς τις συνήθειες και τις σχέσεις του παρελθόντος ζωντανές, προσφέροντας διαρκώς στον εαυτό σου την ασφάλεια του να μην δεθείς υπερβολικά με έναν άνθρωπο.

Βλέπε και τα ελαττώματα, όχι μόνο τις αρετές

Δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος στον κόσμο χωρίς ελαττώματα και το ίδιο ισχύει ακόμα και για εκείνον ή εκείνη που έχεις ερωτευτεί. Έχε το πάντα κατά νου, προτού κολλήσεις υπερβολικά μαζί του/της.

Μην βιάζεσαι για επισημότητες

Το ότι βγαίνετε μαζί εδώ τρεις εβδομάδες δεν σημαίνει ότι υπάρχει λόγος να επισημοποιήσετε με κάποιον τρόπο τη σχέση σας ακόμα. Δώσε και πάρε χρόνο για να δεις πώς θα πάει και μην αφήνεις όλη σου τη ζωή να περιστρέφεται γύρω από το εν λόγω άτομο.

Ρώτα τον εαυτό σου τι πραγματικά θέλει

Γιατί νιώθεις ότι έχεις ήδη δεθεί τόσο πολύ με αυτό το άτομο; Είναι σίγουρα ο ιδανικός άνθρωπος για σένα ή απλά είσαι σε απόγνωση για μια σχέση; Ρώτα τον εαυτό σου τι πραγματικά θέλει και σύντομα θα καταλάβεις γιατί νιώθεις έτσι, αλλά και πώς θα το καταπολεμήσεις.

Απόλαυσε το casual μέρος της σχέσης- δεν κρατά για πάντα

Τέλος, προτού δεθείς πραγματικά και υπερβολικά με έναν άνθρωπο στην ερωτική σας σχέση, φρόντισε να απολαύσεις στο έπακρο το casual μέρος της σχέσης- δεν κρατά άλλωστε για πάντα.