Κάντε το alone time κομμάτι της καθημερινότητάς σας και θα βγείτε μόνο κερδισμένοι


Όταν βρίσκεσαι ευτυχισμένος-η σε μια σχέση, κατά πάσα πιθανότητα δεν περνά από το μυαλό σου πόσο χρόνο περνάτε μαζί, ο οποίος λογικά είναι και πολύς. Αυτό είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο, ιδιαίτερα αν είστε για λίγο καιρό μαζί. Στην πορεία της σχέσης σας όμως, είναι πολύ σημαντικό και οι δύο σας να περνάτε και αρκετό χρόνο μόνοι, αφιερώνοντας χρόνο στον εαυτό σας και σε ό,τι σας αρέσει να κάνετε. Διάβασε εδώ γιατί είναι σημαντική αυτή η διατήρηση της ισορροπίας ως προς τον χρόνο σας.

Έχεις ενδιαφέρονται και χόμπι που διαφέρουν από αυτά του/της συντρόφου σου

Είστε σίγουρα ένα αγαπημένο ζευγάρι με πολλά κοινά στοιχεία και ενδιαφέροντα. Όχι όμως και όλα, και αυτό είναι κάτι που πρέπει πάντα να θυμάσαι, ώστε να αφιερώνεις χρόνο και σε ό,τι αγαπάς μόνο εσύ να κάνεις στην καθημερινότητά σου. Θα έχεις άπλετο χρόνο να κάνεις πράγματα και με τον άνθρωπό σου, αλλά σε πρώτη φάση μην ξεχνάς τις δικές σου συνήθειες και θέλω.

Χρειάζεσαι και τη δική σου ζωή

Το ότι είσαι σε μία σχέση δεν σημαίνει ότι ξεχνάς όλα τα υπόλοιπα κομμάτια της ζωής σου. Έχεις ανάγκη από ξεκούραση, περισυλλογή, χρόνο για ενδιαφέροντα και άλλους ανθρώπους στη ζωή σου και αυτό είναι απολύτως λογικό και απαραίτητο. Άλλωστε τι θα είχες να δώσεις σε αυτήν τη σχέση αν η ζωή σου ήταν κενή δίχως αυτήν;

Δεν θες να ξεχάσεις όλα όσα είσαι εκτός από αυτήν τη σχέση

Το να είσαι 24/7 με τον/την ερωτικό/-ή σου σύντροφο το μόνο που θα έχει ως αποτέλεσμα είναι να ξεχάσεις τελικά την πραγματική σου ταυτότητα ως άτομο. Παίρνοντας χρόνο για να τον περνάτε μόνοι σας, επί της ουσίας παρέχετε στη σχέση την ένεση ζωτικότητας που αυτή διαρκώς χρειάζεται.

Θα βαρεθείτε ο ένας τον άλλον!

Τελευταίο και ίσως πιο σημαντικό, το να βρίσκεσαι διαρκώς μαζί με τον/την σύντροφό σου έχει αναμφίβολα το αποτέλεσμα του να βαρεθείτε ο ένας τον άλλον πολύ σύντομα. Και τα συναισθήματα που νιώθετε ο ένας για τον άλλο είναι κρίμα να καταλήξουν σε μια τέτοια συνθήκη.