Τα trust issues βασανίζουν πολύ κόσμο, όταν όμως υπάρχει κατανόηση και φροντίδα παύουν να αποτελούν ζήτημα σε μία σχέση.


Τα trust issues σε μία σχέση αποτελούν ένα ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο, το οποίο όχι μόνο επιβαρύνει ψυχολογικά το άτομο που τα βιώνει, αλλά δημιουργεί σε ολόκληρη τη σχέση δύο ανθρώπων σοβαρά προβλήματα. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις πως μπορείς να βοηθήσεις έναν/μία ερωτικό/-ή σύντροφο που έχει ζητήματα εμπιστοσύνης, βελτιώνοντας τη σχέση σας με υγιείς όρους.  

Μιλήστε για κακές εμπειρίες του παρελθόντος ώστε να υπάρχει αλληλοκατανόηση

Όταν μιλάς με το ταίρι σου για κακές εμπειρίες από το παρελθόν του, καταλαβαίνεις τι έχει λειτουργήσει τραυματικά μέσα του, χτίζεται μια κουλτούρα αλληλοκατανόησης στη σχέση σας και ενισχύεται το αίσθημα εμπιστοσύνης.

Απόφυγε τα ψέματα, ακόμη κι αν είναι αθώα

Είτε μικρά, είτε μεγάλα, τα ψέματα σε μία σχέση όπου το ένα από τα δύο άτομα διαθέτει πρόβλημα εμπιστοσύνης δεν βοηθούν καθόλου. Προτίμησε πάντα να είσαι ειλικρινής.

Σταμάτα να έχεις σκιώδη συμπεριφορά

Μην μπαίνεις στη διαδικασία να κρύβεις το κινητό σου, σταμάτα την κακή συνήθεια του να αγνοείς μηνύματα και κλήσεις για ώρες και γενικά μην είσαι shady. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά να δίνεις αναφορά για το τι κάνεις όλη την ημέρα, αλλά να είσαι στοιχειωδώς συνενοήσιμος/-η στα βασικά πράγματα ώστε να μην δημιουργείται αχρείαστο άγχος στο ταίρι σου.

Μη λες ότι δεν είσαι σαν τον/την πρώην του/της, δείξε το

Οι πράξεις είναι πάντα σημαντικότερες από τα λόγια. Γι’ αυτό αν όντως δεν είσαι ένα άτομο σαν τον/την πρώην του/της δείξε το μέσα από πράξεις φροντίδας, νοιάξιμο και αγάπη.

Ενθάρρυνε το ταίρι σου να αναζητήσει βοήθεια από έναν ειδικό

Τα ζητήματα εμπιστοσύνης δεν θέλουν και πολύ για να εξελιχθούν σε παθολογική ζήλεια ή ακραίο άγχος. Αν λοιπόν ο/η σύντροφός σου δεν διαχειρίζονται καθόλου το πρόβλημα, ενθάρρυνέ τον/την να αναζητήσει βοήθεια από έναν ειδικό, μιας που η ψυχοθεραπεία μπορεί αναμφίβολα να βοηθήσει.