Οι φίλοι φαίνονται στις δύσκολες στιγμές, γι’ αυτό διάβασε εδώ πρακτικούς τρόπους για να βοηθήσεις έναν φίλο που σε έχει ανάγκη για να σταθεί στα πόδια του


Ένας φίλος ή μια φίλη σου περνούν δύσκολα τελευταία και αναζητείς τρόπους να τους κάνεις να νιώσουν καλύτερα, ανακουφίζοντάς τους από μια καθημερινότητα που φαίνεται να τους πνίγει; Διάβασε τα tips του Platform με 6 πρακτικούς τρόπους ώστε να τους φτιάξεις την ημέρα!

Πήγαινέ τους ένα γεύμα από τα χεράκια σου

Ένα πιάτο φαγητό από τα χεράκια σου, το οποίο θα μπορούσε να είναι και το αγαπημένο του, μπορεί πραγματικά να φτιάξει την ημέρα ενός φίλου που περνά δύσκολα. Πέρνα από το σπίτι του αφήνοντάς του το ταπεράκι του, ή ακόμα καλύτερα, προσκάλεσέ τον στο δικό σου για να τα πείτε και να περάσετε ένα όμορφο απόγευμα παρέα.

Κάνε δώρο μια δωροκάρτα

Αν το πρόβλημα του φίλου ή της φίλης είναι οικονομικής φύσης, σκέψου το ενδεχόμενο να δωρίσεις μια δωροκάρτα από ένα κατάστημα στο οποίο μπορεί να αγοράσει απαραίτητα προϊόντα για την καθημερινότητα, όπως ένα σούπερ μάρκετ. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς τα γενέθλιά του άλλωστε για να κάνουμε ένα δώρο. Κάποιες φορές αρκεί το να καταλάβουμε ότι περνά δύσκολα και να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας.

Ρώτα τι θα μπορούσες να κάνεις για να βοηθήσεις

Από το να κρατήσεις το κατοικίδιο του για λίγες ημέρες, μέχρι να του δανείσεις ένα gadget που θα τον βοηθήσει σε μια εργασία στη σχολή, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε έναν φίλο που περνά μια δύσκολη περίοδο στη ζωή του. Γι’ αυτό ρώτα τον απλά τι θα μπορούσες να κάνεις για να τους φτιάξεις την ημέρα και να τον διευκολύνεις.

Κάνε κάτι βοηθητικό χωρίς να ρωτήσεις καν

Πολλές φορές ξέρουμε ήδη τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να χαλαρώσει λίγο η καθημερινότητα ενός φίλου ή για να τον ελαφρύνουμε από μια υποχρέωση που του είναι ψυχολογικό βάρος μέσα σε μια κακή συνθήκη. Γι’ αυτό πάρε την πρωτοβουλία και κάντο χωρίς να ρωτήσεις καν.

Ενθάρρυνέ τον/την με τα ειλικρινή λόγια σου

Πολλές φορές, μερικές γλυκές κουβέντες από τα δικά μας πρόσωπα είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να πάρουμε τα πάνω μας. Μίλα λοιπόν στη φίλη ή τον φίλο και εμψύχωσέ τους με τα ειλικρινή σου λόγια και το νοιάξιμό σου. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει όσο μεγάλη απόσταση και να σας χωρίζει.

Δείξε την υποστήριξή σου με τη φυσική σου παρουσία

Πολλές φορές η φυσική μας παρουσία είναι ό,τι χρειάζεται ένας φίλος ή φίλη για να νιώσει καλύτερα, γι’ αυτό μην σκεφτείς ότι είναι πολύ αργά το βράδυ για να τους επισκεφθείς στο σπίτι ή ότι είναι απρεπές να βρεθείς στο πλάι τους σε ένα διάδρομο νοσοκομείου όσο περιμένουν ένα αγαπημένο πρόσωπο να αναρρώσει.