Πώς θα το καταλάβεις, σύμφωνα με τους ειδικούς, για να μη χαλάσεις το καλοκαίρι σου.


Είστε μαζί μόλις μερικές εβδομάδες και σου προτείνει να πάτε διακοπές παρέα. Να κάνεις το μεγάλο βήμα ή όχι; Πότε είναι η «κατάλληλη» στιγμή για να τολμήσεις το πρώτο σου ταξίδι με έναν καινούριο ερωτικό σύντροφο; Αυτές είναι οι συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί, για να μη χαλάσεις τη σχέση σου και, κυρίως, το καλοκαίρι σου.

«Οι διακοπές είναι μια καλή ευκαιρία να δυναμώσεις τη σχέση σου αλλά και να τη δοκιμάσεις» πιστεύει ο Μπέντζαμιν Ρίτερ, ειδικός σε θέματα σχέσεων. Ο ίδιος παραδέχεται, ωστόσο, ότι είναι ρίσκο το να αποφασίσεις να περάσεις τόσο χρόνο μαζί με κάποιον που στην πραγματικότητα δεν γνωρίζεις καλά.

Φυσικά, κάθε σχέση είναι διαφορετική: Με κάποιον μπορεί να νιώσουμε από την πρώτη κιόλας εβδομάδα ότι θα περάσουμε το καλοκαίρι των ονείρων μας, ενώ με έναν άλλο ίσως να είμαστε μαζί μήνες και να αμφιβάλλουμε για την προοπτική μιας αρμονικής συνύπαρξης σε μια σκηνή ή σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Σε πρώτη φάση, καλό είναι να αναρωτηθείς: Έχεις περάσει τουλάχιστον ένα 24ωρο μαζί με το αγόρι σου; Αν ναι, ένιωθες άνετα μαζί του ή μήπως ήθελες το χώρο σου; Πόσες φορές έχετε κοιμηθεί μαζί; Αισθάνεσαι όμορφα να ξυπνάς δίπλα του; Έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσετε κάποιον καβγά και, αν ναι, ποια ήταν η έκβαση;

Αν πάντως δεν πρόκειται για έρωτα με την πρώτη ματιά και έχεις τις αμφιβολίες σου, η πιο ασφαλής λύση είναι να ξεκινήσεις με ένα διήμερο ή ένα τριήμερο, σύμφωνα με τη life coach Τζες Χόπκινς. «Έτσι, θα δοκιμάσεις κάποιες από τις προκλήσεις που μπορεί να παρουσιαστούν στις διακοπές. Οργανώστε, για παράδειγμα, μια μεγάλη πεζοπορία ή μία ημέρα στα μουσεία του προορισμού για να τεστάρεις τις αντοχές του συντρόφου σου».

Σε περίπτωση πάντως που έχεις σοβαρές αμφιβολίες για μια καινούρια σχέση, προτίμησε να κάνεις διακοπές με τις φίλες σου. Άλλωστε, αν η σχέση σου καταφέρει να περάσει τη δοκιμασία του χρόνου, σίγουρα θα έχετε και άλλες ευκαιρίες για ταξίδια στο μέλλον.

Photo by Jeremy Banks on Unsplash

Πηγή