Δεν είναι απαραίτητο να τα παρατηρήσεις όλα μαζί για να το καταλάβεις.


Σε θέλει ή όχι; Μερικές φορές η απάντηση βρίσκεται κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια σου. Ακόμα και αν δεν σου έχει εξομολογηθεί τον έρωτά του, ίσως το δείχνει με ματιές, χειρονομίες, ατάκες, πράξεις όχι πάντα τόσο προφανείς. Επιλέξαμε δέκα μόνο από τα σημάδια ότι αν σου αρέσει κι εσένα, αυτή η σχέση μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω από μια γνωριμία ή και μια φιλία.

1. Σου το δείχνει με τη γλώσσα του σώματός του: Μπορεί, για παράδειγμα, να σε πλησιάζει όσο γίνεται περισσότερο ή, όταν είστε καθισμένοι και οι δύο, να σκύβει μπρος το μέρος σου.

2. Προσπαθεί να ανοίξει συζήτηση μαζί σου: Αν πάλι δεν είναι ιδιαίτερα ομιλητικός, το λιγότερο που θα κάνει αν ενδιαφέρεται για εσένα θα είναι, αν ανοίξεις εσύ συζήτηση μαζί του, να σε παρακολουθήσει με ενδιαφέρον.

3. Σε κοιτάει στα μάτια. Αν όμως είναι ντροπαλός και εσωστρεφής, μπορεί μόλις καταλάβει ότι τον κοιτάς κι εσύ, να στρέψει το βλέμμα του αλλού, με αμηχανία.

4. Σε «πειράζει». Μια κλασική συμπεριφορά του άντρα που ενδιαφέρεται, η οποία δεν αλλάζει από το νηπιαγωγείο μέχρι το τέλος της ζωής του!

5. Όταν λέει ένα αστείο σε μια παρέα, προσέχει να δει τις αντιδράσεις σου. Κοιτάει αμέσως εσένα, αντί να παρατηρήσει πώς αντιδρούν οι υπόλοιποι, για να βεβαιωθεί ότι σε εντυπωσίασε.

6. Σου κάνει κομπλιμέντα. Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι άντρες το έχουν εύκολο με τα κομπλιμέντα, ακόμα και αν δεν τα πιστεύουν. Μια καλύτερη ένδειξη είναι να σχολιάσει κάτι θετικό για την προσωπικότητά σου ή μια αλλαγή στην εμφάνισή σου που δεν θα πρόσεχε ο οποιοσδήποτε.

7. Εμφανίζεται εκεί όπου είσαι κι εσύ. Μπορεί, για παράδειγμα, να έρθει στην παραλία όπου τού είχες πει ότι θα πας για μπάνιο το Σαββατοκύριακο ή στο μπαρ όπου ξέρει ότι συχνάζεις.

8. «Αντιγράφει» τη συμπεριφορά σου. Αρχίζει να λέει τις ίδιες φράσεις με εσένα ή να κάνει τις ίδιες χειρονομίες, χωρίς να το συνειδητοποιεί. Αυτό σημαίνει ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον την κάθε σου κίνηση.

9. Όταν σε κοιτάει ανασηκώνει τα φρύδια του. Αυτή η σχεδόν ανεπαίσθητη χειρονομία σημαίνει ότι εντυπωσιάζεται από ό,τι βλέπει και ενδιαφέρεται για ό,τι μπορεί να του λες.

10. Αρχίζει να περιποιείται περισσότερο τον εαυτό του. Αν τον δεις ξαφνικά να φοράει το καλό του άρωμα, να φροντίζει τα μαλλιά του ή να φοράει καλοσιδερωμένα ρούχα κάθε φορά που πρόκειται να σε συναντήσει, αυτό σημαίνει ότι τον νοιάζει η εικόνα που σου δίνει. Καλό σημάδι, δηλαδή.

Photo by Hello Revival on Unsplash

Πηγή