Οι αλλαγές που θα βιώσεις, αν αποφασίσεις να αμφισβητήσεις τη Θεοπούλα.


Μπορεί να μην το θέλεις, αλλά κάποια στιγμή στη ζωή σου θα συμβεί να μην κάνεις σε μόνιμη βάση σεξ. Μπορεί να χωρίσεις, να έχεις κάποιο μεγάλο ταξίδι, να είναι άρρωστος ο σύντροφος σου ή να σε πάρει αμπάριζα η καθημερινότητα και να βάλεις στην άκρη τα παιχνίδια στο κρεβάτι. Τι συμβαίνει, όμως, όταν σταματάς να κάνεις σεξ, έχεις σκεφτεί; Πως ακριβώς βιώνει αυτή την αλλαγή το σώμα σου;

Εμείς θα σου πούμε. Παρακάτω μπορείς να δεις 5 επακόλουθα!

1. Πεσμένη λίμπιντο
Όταν κάνουμε σεξ, το σώμα μας εκκρίνει ενδορφίνες οι οποίες μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα και έτσι να συνδέουμε τη διαδικασία με θετικά συναισθήματα. Η αποχή θα περιορίσει αυτή τη "σύνδεση" και θα μειωθεί η όρεξη για σεξ. Από ψυχολογικής άποψης, αυτή η ενέργεια θα δοθεί σε κάποιο άλλο τομέα της ζωής μας, όπως την καριέρα ή την οικογένεια.

2. Περισσότερο άγχος
Η έλλειψη σεξ μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση των επιπέδων άγχους. Έρευνα που έγινε το 2005 και δημοσιεύτηκε στο Biological Psychology, διαπίστωσε ότι η σεξουαλική επαφή, έχει συνδεθεί με καλύτερη ψυχική, σωματική υγεία και χαμηλότερα επίπεδα άγχους.

3. Λιγότερη αυτοπεποίθηση
Ένα "κενό" στη σεξουαλική μας ζωή, μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε λιγότερο επιθυμητοί και στεναχωρημένοι. Ειδικά οι γυναίκες που χρησιμοποιούν μεθόδους αντισύλληψης οι οποίες δεν απαγορεύουν την επαφή σπέρματος με τον κόλπο, θα δουν μεγαλύτερη αλλαγή, γιατί οι ερευνητές θεωρούν ότι το σπέρμα έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.

4. Πιο αδύναμο μυαλό
Όπου λίγο σεξ, βάλε δίπλα λιγότερο δυνατό μυαλό. Μια έρευνα που έγινε το 2013 και δημοσιεύτηκε στο Hippocampus, διαπίστωσε ότι το σεξ βοηθάει να αναπτυχθούν τα κύτταρα στην περιοχή του ιππόκαμπου, ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη μνήμη. Το σεξ, δηλαδή, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο για την πρόληψη απώλειας μνήμης και άνοιας.

5. Μεγαλύτερη ευαισθησία σε ιώσεις
Το τακτικό σεξ μπορεί να οχυρώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, όπως έχει συμπεράνει έρευνα του 2004 που δημοσιεύτηκε στο Psychological Reports.

Πηγή