Αυτά είναι τα 7 μυστικά μιας έξυπνης γυναίκας

Τα κρατάει μόνο για τον εαυτό της.

Κείμενο: Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πώς χειρίζεται τις καταστάσεις; Τι αποκαλύπτει και τι κρύβει τεχνηέντως; Κινείται διπλωματικά; Τι κάνει τελικά μια έξυπνη γυναίκα;

Σύμφωνα με τη συγγραφέα του βιβλίου «Cinderella Was a Liar», Brenda Della Casa υπάρχουν 7 πράγματα που δεν πρέπει να μοιραζόμαστε:

1. Η ανασφάλεια για τις ατέλειές μας:

Όταν λες και ξαναλές ότι έχεις πάρει κιλά (για να σου πουν ότι, όχι, γλυκιά μου, είσαι τέλεια) το μόνο που κάνεις είναι να τραβάς την προσοχή στα περιττά κιλά σου.

2. Τα μικρά μικρά της σχέσης μας:

Δεν είναι ανάγκη να ξέρει η φίλη ή η συνάδελφός σου ότι σήμερα το πρωί τσακωθήκατε γιατί εκείνος ξέχασε να πετάξει τα σκουπίδια. Γιατί είναι βέβαιο ότι το απόγευμα κιόλας θα τα έχετε ξαναβρεί. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που καλό είναι να παραμένουν ιδιωτικά.

3. Μια στιγμή αδυναμίας:

Έκανες στο παρελθόν κάτι για το οποίο δεν είσαι περήφανη, κάτι που μετάνιωσες; Προχώρα μπροστά και άφησέ το πίσω σου. Είναι ανάγκη να το ξέρουν οι φίλοι σου; Αν θες να το εξομολογηθείς, πήγαινε στον πνευματικό σου.

4. Οι πρώην:

Καμιά φορά μιλάς στον νυν σου για τους πρώην σου θέλοντας να του δείξεις ποια είσαι και τι έχεις περάσει σε συναισθηματικό επίπεδο. Δεν χρειάζεται να τα ξέρει όλα, με την παραμικρή λεπτομέρεια.

5. Διαφήμιση του εαυτού σου:

Μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση, επιτυχημένη και δυναμική δεν γίνεται ποτέ κόλακας του εαυτού της, ούτε φυσικά επιτρέπει τη δημιουργία αυλής γύρω της. Όλα είναι αυταπόδεικτα. Απλά απολαμβάνει την επιτυχία της, σιωπηλά.

6. Πόσα βγάζεις:

Εάν ο μισθός σου είναι για τα δεδομένα της εποχής υψηλός, ίσως δημιουργήσει μια μικρή ανασφάλεια στους φίλους σου, που υποθέτουν ότι βγάζεις πολλά αλλά δεν ξέρουν και πόσα ακριβώς.

7. Τι πραγματικά πιστεύεις για την οικογένειά του:

Μπορεί η «μητέρα» να είναι η χειρότερη πεθερά έβερ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πέφτεις στο επίπεδό της ούτε ότι χρησιμοποιείς ποταπές εκφράσεις όταν αναφέρεσαι στο πρόσωπό της. Σέβεσαι το ότι είναι διαφορετική, και κρατάς τις αποστάσεις.

Πηγή