Όχι και πάρα πολύ…


Θα την πω την αμαρτία μου. Πολλά χρόνια πριν όταν είχαν πρωτοβγεί τα κινητά και ήμουν μπλεγμένη με έναν τύπο κούκλο, πολύ επιτυχημένο και γοητευτικό, που το μάτι του έπαιζε συνεχώς, είχα κάνει τα τέρατα για να εξακριβώσω τι παίζει πίσω από την πλάτη μου. Βέβαια αυτός είχε τόσο θράσος, που φλέρταρε και μπροστά στα μάτια μου. Δεν έπαιρνε ούτε τις απαραίτητες, για να μην με προσβάλλει προφυλάξεις. Παραδέχομαι ότι κοιτούσα τα κινητά του για να βρω τις κλήσεις. Δεν είχα καταφέρει να βρω μηνύματα, αλλά από την αγωνία μου να βρω τι κρύβει, είχα φτάσει στο σημείο, να ψάξω μέχρι και στο καλαθάκι σκουπιδιών του γραφείου του για να βρω ίχνη άλλης γυναίκας.

Οπότε, πάρα πολύ καλά μπορώ να καταλάβω αν έχεις παρόμοιες ανασφάλειες, ψάχνεις τα μηνύματά του, ή χαζεύεις στην ταμπλέτα του που ξέχασε ανοιχτή στα μηνύματα του messenger. Εγώ δεν μπορώ να σε κατηγορήσω. Οι ειδικοί ψυχολόγοι όμως μας προειδοποιούν:

Το να διαβάζεις τα μηνύματα του αγοριού σου, συμβουλεύει η ψυχίατρος Julie Holland σε συνέντευξή της στο CNN, βάζει σε άμεσο κίνδυνο την σχέση σου. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα βρεις κάτι ύποπτο, ή θα πιάσεις το λαβράκι που υποψιάζεσαι. Απλά ξεκινάς μια όχι και τόσο υγιή διαδικασία, που θα σε γεμίζει άγχος, αγωνία, ανασφάλειες και θα σε κάνει ακόμη πιο καχύποτη. Μπορεί να χάσεις χωρίς λόγο τον ύπνο σου, καθώς το κάθε τι που θα διαβάζεις θα σου φαίνεται ύποπτο.

Η Michel Piva, επίσης ειδική ψυχοθεραπεύτρια αναφέρει σε άλλη συνέντευξη, ότι οι άνθρωποι που τρυπώνουν στα ιδιαίτερα του συντρόφου τους και ψαχουλεύουν, πάσχουν από έλλειψη αυτοεκτίμησης… Μπορεί εσύ να πεις ότι δεν τον εμπιστεύεσαι και ψάχνεις για να δεις τι σου κρύβει, η ειδικός όμως λέει, ότι αυτό που κάνεις, δείχνειότι μέσα σου νιώθεις ότι δεν είσαι αρκετή…

Οκ το πιάσαμε το μήνυμα. Όταν ψάχνουμε στα μηνύματά του και στα πράγματά του, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να σταναχωριόμαστε και να υποτιμάμε τον εαυτό μας. Εντάξει, δεν θα ξαναψάξω στα μηνύματά του. Το να κρυφακούω τι λέει στο σταθερό μετράει;

Πηγή