Πώς το sex coaching μπορεί να σε βοηθήσει να ανέβεις level στην ερωτική πίστα



Ακόμα κι αν θεωρείς ότι δεν είσαι kinky, υπάρχει πιθανότητα να είναι ο εγκέφαλός σου. Και όταν πρόκειται για σεξουαλικό παιχνίδι και οργασμό, ο εγκέφαλός μας αξίζει περισσότερα credits από ότι συνήθως του δίνουμε στο θέμα sex.

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις αποκαλύπτουν κάτι βαθύτερο για το ποιοι είμαστε
Οι φαντασιώσεις μας έχουν πολύ βαθιά σχέση τόσο με τη σεξουαλική μας ιστορία όσο και με τις προσωπικότητές μας. Αντανακλούν σε κάποιο βαθμό τις εμπειρίες μας με το σεξ. Για παράδειγμα, οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης σεξουαλικής εμπειρίας κάποιου, δεν έχουν πιθανότητες να εμφανιστούν στις σεξουαλικές φαντασιώσεις του αργότερα. Αυτό υποδηλώνει ότι αυτές οι πρώτες εμπειρίες μας «αποτυπώνονται» μέσα μας και ότι μπορούμε να τις μεταφέρουμε μαζί μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Οι φαντασιώσεις μας φαίνεται επίσης να έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν τις μοναδικές ψυχολογικές μας ανάγκες.
Έτσι, εάν είσαι εξωστρεφής, η χαρά της παρέας, η επιθυμία σου να συναντάς και να αλληλεπιδράς με νέα άτομα είναι πιθανό να εμφανιστεί στις φαντασιώσεις σου μέσω, ας πούμε, ομαδικού σεξ ή μη μονογαμίας. Εάν είσαι κάποια με ήρεμη δύναμη και δεν τα πηγαίνεις καλά με το άγχος, οι φαντασιώσεις σου είναι πιθανό να το παίξουν ασφαλείς και να αποφύγουν περιεχόμενο που θα μπορούσε ενδεχομένως να σε στρεσάρει, όπως το να δοκιμάσεις πολύ περιπετειώδη πράγματα. Αντί αυτού, οι φαντασιώσεις σου μπορεί να περιλαμβάνουν πιο χαλαρωτικό συναισθηματικό περιεχόμενο, όπως ένα ρομαντικό στόρι στο τζάκι.

Η σεξουαλική περιέργεια δεν είναι φαντασιώσεις
«Είμαι περίεργη για το πώς νιώθεις να κάνεις ένα τρίο (FMF) και να κάνεις σεξ με μια άλλη γυναίκα. Αλλά είναι απλώς μια περιέργεια. Δεν αυνανίζομαι όταν το σκέφτομαι, δεν αναρωτιέμαι για αυτό. Αν έρθει κάποια μέρα, ίσως να μην πω και όχι. Αλλά δεν θα αναλάβω την πρωτοβουλία για να συμβεί». Αυτό λοιπόν δεν είναι φαντασίωση. Είναι απλή περιέργεια.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν τις φαντασιώσεις τους; Ποιες είναι οι συνέπειες της καταστολής των φαντασιώσεων μας;
Ο φόβος και η αβεβαιότητα είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια. Αυτά που εμποδίζουν τους ανθρώπους να μην είναι σίγουροι για το πώς να το κάνουν και φοβούνται ότι ο σύντροφος δεν θα ήταν πρόθυμος. Πιο σημαντικό από το να μεταφράσουμε τη φαντασία σε πραγματικότητα είναι να τις έχουμε να συμβαδίζουν μαζί και να αποδεχόμαστε τις επιθυμίες σας. Πρώτα να αισθανθείς εσύ μ' εσένα καλά. Μόλις το κάνεις αυτό, μπορείς να σκεφτείς, να μοιραστείς τις φαντασιώσεις σου με έναν σύντροφο, κάτι που μπορεί να σας φέρει πιο κοντά.
Αντιμετωπίζουμε προβλήματα όταν αρχίζουμε να καταπιέζουμε και να ξεφεύγουμε από τις επιθυμίες μας, γιατί έτσι χάνουμε τον έλεγχο τους και αρχίζουν να μας ελέγχουν αυτές. Η έρευνα διαπιστώνει ότι η καταστολή των σεξουαλικών σκέψεων μπορεί να οδηγήσει σε εμμονή μαζί τους που τελικά βλάπτει την ψυχική μας υγεία.

Κι αν δεν έχω φαντασιώσεις;
Φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα κακό με κάποιον που δεν έχει σεξουαλικές φαντασιώσεις, Απλά δεν απολαμβάνει το πλήρες φάσμα και τις δυνατότητες που έχει η σεξουαλικότητά του. Οι φαντασιώσεις ανεβάζουν κατακόρυφα την ευχαρίστησή μας. Μπορείς να τις ικανοποιήσεις ιδιωτικά ή ως ζευγάρι. Τονώνουν τη δημιουργικότητα. Κάνουν πιο δυναμικές τις ρουτίνες. Σε κάνουν να κυνηγάς κάτι τολμηρό και συναρπαστικό - ακόμα κι αν αυτό το κυνήγι συμβαίνει μόνο στο μυαλό σου.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να μιλάμε για τις φαντασιώσεις μας; Πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό;
Υπάρχουν τόσες πολλές συναισθηματικές αποσκευές δεμένες στις φαντασιώσεις μας. Τόσοι πολλοί από εμάς νιώθουμε ένοχοι και ντροπιασμένοι για τις επιθυμίες μας. Αποφεύγουμε να τις μοιραζόμαστε γιατί φοβόμαστε ότι θα κριθούμε.
Για να μάθεις να μοιράζεσαι τις φαντασιώσεις σου, μάθε πρώτα να δέχεσαι τις επιθυμίες σου. Άνοιξε λίγο την άποψή σου για το τι είναι «φυσιολογική» σεξουαλική επιθυμία. Μπορεί να είναι πολύ ισχυρό και απελευθερωτικό να μάθεις ότι οι επιθυμίες σου δεν είναι τα περίεργα, παράξενα ή ασυνήθιστα πράγματα που νομίζεις ότι ήταν.
Και όταν πρόκειται να μοιραστείς τις επιθυμίες σου, μην αρχίσεις από τις πιο πολύπλοκες. Ξεκίνα χαμηλά και προχώρησε αργά. Ξεκίνα με τις λιγότερο περιπετειώδεις επιθυμίες σου και εξέλιξε το στη συνέχεια. Αυτό θα σε βοηθήσει να αισθανθείς πιο άνετα για την ιδέα του σεξ γενικά, αυξάνοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη και την οικειότητα στη σχέση σου.

Ανδρικές και γυναικείες φαντασιώσεις
Υπάρχουν πολλοί κοινοί τόποι σε εκείνα που φαντασιώνεται ο ανδρικός και ο γυναικείος εγκέφαλος. Τα περισσότερα από τα σενάρια που φαντάζονται οι άνδρες με μεγάλη συχνότητα, όπως το τρίο, είναι και σενάρια που φαντασιώνουν οι περισσότερες γυναίκες. Οι έρευνες του sex coaching, μας πληροφορούν πως, 95 τοις εκατό των ανδρών και το 87 τοις εκατό των γυναικών ανέφεραν ότι είχαν ομαδικές σεξουαλικές φαντασιώσεις. Ομοίως, τα πολλά από εκείνα που φαντασιώνουν συχνά οι γυναίκες, όπως το πάθος και το ειδύλλιο, εμφανίζονται και στις ανδρικές φαντασιώσεις. Περισσότερο από το 80% των ανδρών και των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν φαντασιώσει το σεξ σε ένα ρομαντικό περιβάλλον, όπως o Λέστερ φαντασιωνόταν την Αντζελα σε μια μπανιέρα με ροδοπέταλα, στο φιλμ “American beauty”.

Υπάρχουν όμως και σημαντικές διαφορές. Οι άνδρες δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο πρόσωπο που έκαναν σεξ στις φαντασιώσεις τους, ενώ οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο σκηνικό που λαμβάνει χώρα το σεξ σενάριο.

Πολλές γυναίκες έχουν φαντασιώσεις για σεξ με άλλες γυναίκες. Αλλά αν ήσουν πάντα με το αντίθετο φύλο, η σέξι προσδοκία μεταξύ κοριτσιών δεν σημαίνει ότι ξαφνικά δεν είσαι straight. Το σεξ κορίτσι με κορίτσι, επικεντρώνεται στη στοματική και την κλειτορική διέγερση, και αυτόείναι όλο το Point στον γυναικείοοργασμό. Επίσης, μόλις πρόσφατα οι γυναίκες μπόρεσαν να εκφράσουν περισσότερη ελευθερία και επιλογή γύρω από το σεξ και πολλές επέλεξαν το bisexuality. Αλλά, η φαντασίωσημιας δράσης με το ίδιο φύλομπορεί να αφορά περισσότερο την απελευθέρωση παρά τον σεξουαλικό προσανατολισμό.
Επίσης, οι γυναίκες έχουν περισσότερες φαντασιώσεις για το BDSM, και οι άνδρες περισσότερες φαντασιώσεις σχετικά με τη συμμετοχή σε δραστηριότητες ταμπού, όπως η ηδονοβλεψία (κατασκοπεία σε άλλα άτομα που κάνουν σεξ ή γδύνονται) και η έκθεση σε δημόσιο χώρο. Οι άνδρες έχουν επίσης περισσότερες από αυτές που αποκαλούνται φαντασιώσεις με κλίση φύλου, οι οποίες περιλαμβάνουν δραστηριότητες όπως το cross-dressing ή η φαντασίωση πώς θα ήταν αν ήσουν το απέναντι φύλο.
Cover photo credits: Roman Khriplov

Πηγή