Ακούμε;


Αν τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, όπως λένε, τότε μπορούμε με ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά να πούμε ότι το στόμα είναι ο καθρέφτης της σωματικής υγείας. Ένα υγιές χαμόγελο μπορεί να σημαίνει πολλά περισσότερα, από απλώς την πρώτη εντύπωση σε μια κοινωνική συναναστροφή.

Επιστημονικά στοιχεία συνδέουν τη στοματική υγεία με σωματικές παθήσεις. Βακτήρια που αναπτύσσονται στη στοματική κοιλότητα μπορούν να προκαλέσουν βλάβες και μολύνσεις στον οργανισμό μας. Για παράδειγμα, τα βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν ουλίτιδα, που αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να εξελιχθεί σε προχωρημένη περιοδοντίτιδα, η οποία, συνδέεται με διάφορες ασθένειες όπως ο διαβήτης ή τα καρδιακά προβλήματα (πηγή: ada.org).

Πώς πλένεις τα δόντια σου; Δες εδώ τον σωστό τρόπο.

Το στόμα, τα δόντια και τα ούλα, αποτελούν ένα κομβικό σημείο στο σώμα που μπορεί να μας πει πολλά για το ποιοι είμαστε, πώς ζούμε, τι τρώμε. Η φροντίδα του στόματος θέλει λίγα αλλά ουσιαστικά πράγματα. Θέλει καθημερινό και σωστό βούρτσισμα με κατάλληλα προϊόντα, θέλει νήμα και στοματικό διάλυμα, θέλει μια ρουτίνα, που είναι τόσο σημαντική, όσο η σωματική άσκηση και η σωστή διατροφή.

Στην περίπτωση που υποφέρετε από ούλα που αιμορραγούν, οι οδοντόκρεμες parodontax είναι σχεδιασμένες να διατηρούν τα ούλα σας υγιή και τα δόντια σας δυνατά, βοηθώντας στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της αιμορραγίας των ούλων. Αν πάλι ανήκετε στο 30% των ανθρώπων που υποφέρουν από ένα οξύ πόνο που προκαλείται από ζεστές ή κρύες τροφές ή ποτά, οι οδοντόκρεμες Sensodyne ανακουφίζουν και προστατεύουν από τον πόνο των ευαίσθητων δοντιών με βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα.

Η καλή υγεία ξεκινάει από τη φροντίδα του στόματος. Yπάρχουν ισχυροί σύμμαχοι στην καθημερινή μάχη για ένα λαμπερό και υγιές χαμόγελο. Ας το αποκτήσουμε όλοι!

Sources:

Αμερικανικός Οργανισμός Οδοντιατρικής (ADA):  https://www.ada.org/~/media/ADA/Publications/Files/patient_61.ashx

frontise_logo.jpgfacebook.png