Μήπως είναι υπερβολικά ανασφαλής;

Ο/H σύντροφος που πρέπει να αποφύγεις πάση θυσία

Κείμενο: Platform team

Υπάρχει χειρότερο είδος συντρόφου από τον παθητικά ζηλιάρη; Νομίζω ότι ο ανασφαλής τον ξεπερνάει κατά πολύ, γιατί μπορεί να μην φαίνεται το ποιόν του εκ πρώτης όψεως ροκανίζει όμως τη σχέση σιγά σιγά και βασανιστικά. 

Θα σου έχει τύχει να γνωρίσεις έναν τέτοιο άνθρωπο. Και ίσως να πέρασαν χρόνια μέχρι να καταλάβεις ποια ήταν η αιτία που έκανε αυτή τη σχέση να τελειώσει άδοξα. Ναι, ήταν η καραμπινάτη ανασφάλειά του/της.

Εάν όμως δεν σου έχει τύχει στον δρόμο σου, καλό είναι να γνωρίζεις τα χαρακτηριστικά έτσι ώστε να μην χάνεις ούτε στιγμή παραπάνω μαζί του/της.

Ο/Η ανασφαλής σύντροφος:

1. Σε υποβιβάζει με κάθε αιτία και αφορμή. Υποτιμά την παιδεία σου, τις εμπειρίες σου, τη δουλειά σου, τον χαρακτήρα σου, τα πάντα πάνω σου. Φυσικά αυτό γίνεται τεχνηέντως και όχι κραυγαλέα, και σκοπός του/της είναι να συγκαλύψει τη δική του/της ανασφάλεια.

2. Βάζει μια εξτρά δόση υπερβολής σε ό,τι κι αν κάνει. Γιατί όλα τα κάνει φανταστικά, καλύτερα από όλους τους άλλους. Μέσα του/της νιώθει μία νούλα, ένα τίποτα.

3. Βρίσκει πάντα τις πιο ευφάνταστες δικαιολογίες για πράγματα που δεν κάνει ή για στόχους που δεν πετυχαίνει. Και αυτές οι δικαιολογίες ακούγονται λογικές αφού τις ντύνει με τα πιο δυνατά επιχειρήματα.

4. Έχει άποψη για τα πάντα, από το ποδόσφαιρο και τις μπύρες, τα ρούχα μέχρι την εικονική πραγματικότητα και την αστροφυσική, χωρίς ποτέ του/της να έχει ασχοληθεί σοβαρά και επιστημένα με τίποτε από αυτά. Έχει όμως πάντα έναν κακό λόγο για όλα και για όλους.

Αξίζει να είσαι με έναν τέτοιο άνθρωπο;  

Κείμενο: Αλεξάνδρα Παπαδάκη/allyou.gr