Έτσι θα αποκτήσεις καινούργιες φιλίες μετά τα 25. Όταν οι παρέες του σχολείου και της σχολής αρχίζουν να διαλύονται...


Στα σχολικά και τα φοιτητικά σου χρόνια οι φιλίες ξεκινούν αβίαστα. Όμως μετά την αποφοίτησή σου από τη σχολή άλλοι φίλοι μετακομίζουν σε διαφορετικές πόλεις και χώρες και άλλοι ακολουθούν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής – παντρεύονται και κάνουν παιδιά ή αρχίζουν να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πώς θα ανανεώσεις τον κύκλο φίλων σου, που βλέπεις να μικραίνει;

1. Άρχισε ένα σεμινάριο/βοήθησε εθελοντικά σε μια οργάνωση. Έτσι και θα γεμίσεις τον ελεύθερο χρόνο σου με κάτι που σε γεμίζει και θα γνωρίσεις ανθρώπους κοντά στα δικά σου ενδιαφέροντα και πιστεύω.

2. Γίνε πιο κοινωνική/ός στα social media. Μπορεί κάποιοι να προειδοποιούν ότι τo facebook αποξενώνει, όμως έχει τη δυνατότητα και να σε φέρει πιο κοντά σε άλλους, εφόσον βέβαια το χρησιμοποιήσεις σωστά και δεν περνάς, απλά, τη μέρα σου κάνοντας scroll down και χαζεύοντας αναρτήσεις.  Μερικές φορές από ένα σχόλιο σε κάποιο post καταλήγεις να βγεις για καφέ με κόσμο με τον οποίο έχεις ανακαλύψει ήδη online ότι ταιριάζει ο τρόπος σκέψης σας.

3. Πιάσε κουβέντα και κάνε τις σωστές ερωτήσεις. Αν βρεθείς σε κάποιο πάρτι ή μια μεγάλη παρέα, εκμεταλλεύσου την ευκαιρία. Ακόμη κι αν αυτός/ή που κάθεται δίπλα σου δεν φαίνεται να είναι ο τύπος με τον οποίο θα μπορούσες να κάνεις παρέα, προσπάθησε να τον/την γνωρίσεις κάνοντάς του/της ερωτήσεις με ειλικρινές ενδιαφέρον, αποφεύγοντας βέβαια να τον/την υποβάλεις σε ανάκριση για τα πάντα, με κίνδυνο να γίνεις αδιάκριτος/η και κουραστικός/ή.

4. Δείξε ενδιαφέρον αλλά όχι απελπισία. Πρότεινε σε κάποιον «υποψήφιο» φίλο/η να πάτε για καφέ ή στείλε του πρόσκληση σε κάποιο event του facebook, αλλά προσπάθησε να μη δείξεις ότι... σε αυτόν στηρίζεται η κοινωνική ζωή σου. Αν αρνηθεί για οποιοδήποτε λόγο, απόφυγε να τον πιέσεις ή να φανείς θιγμένη. Επίσης μην αρχίσεις να τον βομβαρδίζεις με προτάσεις με το «καλημέρα σας».