Συμβουλές επιτυχίας

5 συμβουλές για να μπεις στο (σωστό) δρόμο της επιτυχίας. Map to success.

Κείμενο: Αναστασία Τουρούτογλου

Πώς να αγγίξεις την επιτυχία στη ζωή; Δυστυχώς, αυτός ο στόχος δεν είναι παιχνιδάκι. Αντιθέτως, απαιτεί δουλειά, υπομονή, επιμονή και θυσίες. Μην ξεχνάς, άλλωστε, και το γνωστό «Τα αγαθά κόποις κτώνται», που μας συνοδεύει ανά τους αιώνες και επαληθεύεται σε κάθε περίπτωση.

Το μυστικό, όμως, για να μπεις στο σωστό μονοπάτι, είναι να προσέξεις τα πρώτα μικρά σου βήματα προς τα εκεί και να σχηματίσεις το δικό σου πλάνο, που θα σε βοηθήσει να προοδεύσεις. 

• Ξεκαθάρισε τους στόχους και τις φιλοδοξίες σου, βάλ' τα στο τραπέζι και ξεχώρισε αυτούς που θα σου χαρίσουν όχι μονάχα οικονομική ευημερία, αλλά και προσωπική ευτυχία. 

• Μην αποδέχεσαι τις δικαιολογίες. Και φυσικά μιλώ για αυτές που εσύ η ίδια εκφράζεις, προκειμένου να καθυστερήσεις την αρχή, το πρώτο βήμα. Όσο πιο σύντομα μπεις σε πρόγραμμα, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσεις στα όνειρα σου.

• Δώσε περισσότερο χρόνο στη μέρα σου, βάζοντας το ξυπνητήρι να χτυπήσει τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα.

• Γίνε τολμηρή/ός και πες «ναι» στο ρίσκο. Αν δεν τολμήσεις, δε θα αποκτήσεις τίποτα και για να μειώσεις το φόβο που σου προκαλεί αυτό. Προσπάθησε να εκλογικεύσεις την κάθε κατάσταση.

• Βάλε την πειθαρχία στη ζωή σου, που -σε συνδυασμό με την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση- θα σε απογειώσουν επαγγελματικά και προσωπικά.