Stress είναι... ο κόμπος που σε εμποδίζει να τραγουδήσεις


Stress. Το νοιώθεις στo σώμα, το νου και την καρδιά σου. Στο τρέμουλο των δαχτύλων σου πριν από κάθε διαγώνισμα, στον ιδρώτα στο λευκό πουκάμισο σου πριν από κάθε πρώτη συνέντευξη.  Κι έρχεται η επόμενη (συνέντευξη)  και λες πως έμαθες πια και δεν υπάρχει λόγος να "μαγκώνει"το μυαλό σου και τα λόγια σου , ούτε να ακούς το μαγνητόφωνο να  επαναλαμβάνει πως θα αποτύχεις, πως αν αυτό δεν πάει καλά, κι ο γκρίζος τοίχος (απέναντι)  θα γίνει μαύρος.

Η ψυχρή αίσθηση από μέταλο που σε 'αγκάλιαζε' στα παιδικά σου χρόνια- τότε που νόμιζες πως όλα θα τα καταφέρεις, κανείς δεν θα σου σπάσει την ασπίδα και που αντιμαχόσουν  όποιον προσπαθούσε να σε πείσει για το αντίθετο- θρυμματίζεται.  Ένα χέρι  σε τσαλακώνει  και σου χαράζει τον ψυχικό κόσμο όπως αυτός επιθυμεί. Ύστερα, σε κολλά στον γκριζο τοίχο. Με κάθε άγγιγμα του μοιάζει να θέλει να αρπάξει τον  έρωτα σου για ζωή.

https://www.instagram.com/p/B3kS0xrHHb1/?utm_source=ig_embed

Δεν πρόκειται για όνειρο. Οι περισσότεροι εφιάλτες είναι βγαλμένοι από τη ζωή. Μόνο που καμιά φορά δεν τους πιστεύουμε. Γελάμε  δυνατά με την παρέα μας,  ξέρουμε πως στομάχι μας αποκλείεται να μετατραπεί ... σε σουρωτήρι, δουλεύουμε σκληρά για τα όνειρα μας,  τα μάτια μας δεν τα γρατζουνούν κόκκινες κλωστές. 
Μην φοβάσαι να... μην είσαι καλά. Μην αισθάνεσαι διαφορετικός  που σε αγχώνει η σκέψη του ότι... θα αγχωθείς.  

Άσε τον εαυτό σου  να σε κατακλύσει και σκέψου.  Από πού έρχεσαι, πού ταξιδεύεις, τι αναζητάς; Ο εγωισμός σου θα κλονιστεί νομίζοντας πως θα του επιτρέψεις να σε ισοπεδώσει. Μα τη στιγμή που θα το αποδεχτείς, τότε (μονάχα)θα αρχίσεις να το κομματιάζεις.

https://www.instagram.com/p/B3pzZ3PBJ6T/?utm_source=ig_embed

Χρώματα. Παιδεία, πολιτισμός, μουσική, θέατρο, χρώματα μπλε, χρώματα κίτρινα, χρώματα θαλασσί, άσπρα, πορτοκαλί. Το γκρι ψάχνει μια ελπίδα, τα σύννεφα το έκαναν μουντό, χωρίς να θέλει. Τα άφησε να του ρουφήξουν τη ζωντάνια και τη φαντασία. Το μαύρο πάλι καταδικάστηκε από καιρό, μια κενή τρύπα που τραβάει μανιωδώς ζωή, χαμόγελο, αισιοδοξία, λάμψη. Το άσπρο αντανακλά γαλήνη ή απόλυτο κενό, κενό από φόβο μήπως ο ανεμοστρόβιλος σε πνίξει αντί να σε σηκώσει ψηλά. 

Μην πιστέψεις πως είσαι τόσο τυχερός που το δικό σου αεροπλάνο θα οδηγεί στον παράδεισο. Διάλεξε τον ρόλο σου σε ένα παιχνίδι εύπλαστο, προσωπικό. Χρωμάτισε την ψυχή σου με τα δικά σου χρώματα. Κι αν δεν υπήρξαν σε καμιά παλέτα ως τώρα, δημιούργησε τα εσύ.

Θα προσέχεις , πάντα, λίγο παραπάνω μήπως τα όμορφα φύλλα που γυάλιζαν μέσα στην ομίχλη δεν ήταν παρά μια παγίδα  από ψεύτικο φεγγάρι με λίγα αστέρια  χάρτινα

Θα είναι άδικο να βρεθείς  με ένα αδιέξοδο για ουρανό, με μια ψεύτικη ηλιαχτίδα για όνειρο.
 

Πηγή: Allyou.gr/Βασιλεία Μαξακούλη