Ο έρωτας είναι τυφλός, αλλά όχι και τόσο…


Νομίζω ότι είμαι το ιδανικό άτομο για να γράψει αυτό το άρθρο. Καθώς την έχω πατήσει επανειλημμένως (και μυαλό δεν έχω βάλει), νομίζω είμαι σε θέση να πω πότε ένας άντρας είναι η απολύτως λάθος επιλογή για μια γυναίκα. Λοιπόν έχουμε και λέμε… Στην αρχή της σχέσης όταν όλα είναι ωραία, αποκλείεται αυτό το άρθρο να σε ενδιαφέρει, καθώς είσαι τυφλή από έρωτα και δεν βλέπεις μπροστά σου. Όσο περνάνε οι μήνες και ειδικά αν συγκατοικήσετε τα σημάδια πληθαίνουν:

 

Νιώθεις απολύτως εξαρτημένη από εκείνον: υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην αγάπη και στην εξάρτηση. Αν νιώθεις ότι αν φύγει εκείνος, η ζωή σου δεν εχει κανένα νόημα, αν νιώθεις ότι όλη σου η ύπαρξη γυρίζει γύρω από εκείνον, τότε βρίσκεσαι σε μια όχι και τόσο υγιή σχέση. Η σχέση σου πρέπει να είναι ένα ακόμη δώρο στη ζωή σου και όχι όλη η ζωή σου. Καλό είναι να κάνεις ένα βήμα πίσω, να πάρεις τις αποστάσεις σου και να αρχίσεις να ξαναχτίζεις σιγά σιγά και με πολλά δικά σου κομμάτια, το παζλ της ζωής σου.

Βλέπεις τα προβληματικά σημεία του χαρακτήρα του και ελπίζεις ότι μπορείς να τα αλλάξεις: Αν κάποιος είναι βίαιος, ή νευριάζει εύκολα, ή είναι άρρωστα σφιχτός με τα οικονομικά, ή φλερτάρει με άλλες γυναίκες, όσες φορές κι αν ζητήσει συγγνώμη, όσο κι αν δείχνει ότι έχει μετανιώσει, να ξέρεις ότι θα το ξανακάνει.

 

Νιώθεις ότι δεν σε εκτιμάει: αν σε υποτιμά, αν σου μιλά απότομα όταν είστε μόνοι, ή ακόμη και μπροστά σε κόσμο, όπως καταλαβαίνεις, αυτό δεν μπορείς να το δεχτείς…

Η οικογένεια και οι φίλοι σου, δεν τον συμπαθούν: το πιο πιθανό είναι να μην συμφωνείς μαζί τους. Μπορεί ακόμη και να έχεις ξεκινήσει να ξεκόβεις μαζί τους, στο βάθος όμως ξέρεις μέσα σου ότι μάλλον έχουν δίκιο. Απλά δεν θέλεις να το παραδεχτείς…

Δεν έχετε το ίδιο αξιακό σύστημα: παρ’  όλο που τα ετερόνυμα έλκονται, για να λειτουργήσει μια σχέση, πρέπει το ζευγάρι να έχει το ίδιο αξιακό σύστημα. Αν ο σύντροφός σου συνεχώς κάνει πράγματα που προσβάλλουν τις ηθικές σου αξίες και τα πιστεύω σου, μάλλον θα είναι αδύνατον να το αντέξεις… Κάποια στιγμή θα σκάσεις και θα αποχωρήσεις.

Πηγή: Allyou.gr/Νανά Χατζή