Χωρίς καν να του τα ζητήσεις 


Όταν ήμασταν πιο μικρές, ονειρευόμασταν τους συντρόφους ή τους συζύγους μας, αθλητικούς, κούκλους, επιτυχημένους στις δουλειές τους, καλούς μπαμπάδες και ιδιαιτέρως ευφυείς. Σήμερα μετά από δοκιμές ετών και πάμπολες αλλαγές συντρόφων και συζύγων, τολμώ να πω ότι τέλειο άντρα πλέον θεωρώ αυτόν που…

 

Συμμετέχει στα μεγάλωμα των παιδιών το ίδιο με την μαμά: ευτυχώς η νέα τάση θέλει τους μπαμπάδες απόλυτα ενεργούς στο μεγάλωμα των παιδιών και όσοι άντρες το κάνουν από την καρδιά τους, χωρίς να το διεκδικήσεις ή να γκρινιάξεις, μόνο καλό μπορούν να κάνουν στην οικογένεια και στους ίδιους.

Βοηθά στις δουλειές του σπιτιού χωρίς να θεωρεί ότι σου κάνει χάρη: μπορεί να θεωρούμε ότι το μοντέλο του άντρα που ερχόταν από την δουλειά και μετά ξάπλωνε στην πολυθρόνα και τα περίμενε όλα έτοιμα στο χέρι (ακόμη και τις παντόφλες του), είναι αρκετά παρωχημένο. Κι᾽ όμως ακόμη ‘‘επιβιώνει’’  και το ακούω αρκετά συχνά και μάλιστα σε όχι και πολύ μεγάλες ηλικίες….

 

Καταλαβαίνει ότι μπορεί να έχεις κι εσύ δύσκολες επαγγελματικές υποχρεώσεις: και όχι απλώς δεν γκρινιάζει όταν είσαι με τις ώρες πάνω στο κομπιούτερ, όταν χρειάζεται να δουλέψεις Σαββατοκύριακα, ή να λείψεις καιρό για ένα ταξίδι, αλλά προσπαθεί να σε βοηθήσει και να σου κάνει όλο το πακέτο ευκολότερο. Σίγουρα ξέρει ότι κουράζεσαι, ότι δεν έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο και ότι όλο αυτό σε πιέζει. Δεν θέλει όμως να σου μεταφέρει ακόμη ένα φορτίο… Εκείνο της δυσαρέσκειάς του που δεν σε βλέπει πολύ, που αναγκάζεται να επωμιστεί εκείνος περισσότερα βάρη. Αυτό σημαίνει ότι σε καταλαβαίνει, σε σέβεται και θέλει να σε βοηθήσει.

Προσπαθεί να καλύψει με χιούμορ όλες τις δύσκολες στιγμές: αν μέσα σε όλο το πακέτο των προβλημάτων της καθημερινότητας, των υποχρεώσεων και των παιδιών, έχεις να αντιμετωπίσεις και έναν σύζυγο drama king, την έβαψες… Αντίθετα, όταν ο σύντροφός σου αντί να τσιτώσει την κατάσταση, προσπαθεί με κάθε τρόπο να την αποφορτίσει, τότε όλα μοιάζουν πιο εύκολα και με ένα τρόπο μαγικό σε κάνει να λες ‘‘δεν πειράζει, θα τα καταφέρουμε…’’

Πηγή: Allyou.gr/Νανά Χατζή