4 ιδέες για εσένα που θες χρόνο να σκεφτείς

Οι καλύτερες επιλογές για τις μέρες εκείνες που θες να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη.

Κείμενο: Μαριέτα Χριστοπούλου

Σε όλους μας συμβαίνει: κάποιες μέρες, θέλουμε να μείνουμε μόνοι μας, να βάλουμε τις σκέψεις μας σε μια σειρά. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και υγιές! Πώς όμως μπορείς να περάσεις αυτές τις μέρες, αν δεν είσαι τύπος που του αρέσει να κοιτάει το ταβάνι; 

Παρακάτω μπορείς να δεις μερικές εναλλακτικές και να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο ή τελοσπάντων να εμπνευστείς.

#1. Σβήσε φώτα, άναψε κεριά

Μόνο που το διαβάζεις είναι σίγουρο ότι ηρεμείς. Τα κεριά έχουν τη μαγική δύναμη να χαλαρώνουν, και εννοείται ότι χρειάζεται να χαλαρώσεις για να σκεφτείς σωστά. Επίλεξε ένα κερί με άρωμα γιασεμί ή κάποιο άλλο λουλούδι, το οποίο θα βοηθήσει τα νεύρα σου να ηρεμήσουν. 

#2. Πες "ναι" στον διαλογισμό

Ο διαλογισμός μπορεί να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις και να αδειάσεις το μυαλό σου από τις μπερδεμένες σκέψεις. Κι ακόμα κι αν δεν τον έχεις δοκιμάσει ποτέ, υπάρχουν apps τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν στο να τον γνωρίσεις. Το Headspace για παράδειγμα, το οποίο προτείνει και η Emma Watson, είναι ένα από αυτά. Ή διάβασε ένα σχετικό βιβλίο.

#3.  Περπάτησε

Όταν περπατάς, η καρδιά δουλεύει πιο γρήργορα, το αίμα κυκλοφορεί με μεγαλύτερη ταχύτητα επίσης, και αυτό συμβαίνει σε όλο σου το σώμα, άρα και στον εγκέφαλο σου. Πολλά πειράματα έχουν δείξει ότι μετά ή κατά τη διάρκεια γυμναστικής, έστω και ήπιας, το μαυλό αποδίδει καλύτερα σε θέματα μνήμης και προσοχής. Επίσης έχει διαπιστωθεί ότι όταν περπατάμε κατεβάζουμε ιδέες. Με λίγα λόγια, ο εγκέφαλος σου θα πάρει μπρος και θα λύσεις αυτό που σε προβληματίζει ευκολότερα.

#4. Κάνε ένα μπάνιο

porcelanabath.jpg
Μπανιέρα Porcelana

Αν έχεις μπανιέρα, γέμισέ τη. Έχει διαπιστωθεί ότι κατι τέτοιο, βελτιώνει τη διάθεσή μας και το μυαλό μας να δει θετικά. Κάθισε, απόλαυσε την ηρεμία, βάλε μουσική και μείνε μακριά από το κινητό σου. Πέρνα λίγο χρόνο μόνη σου και θα δεις που θα σκεφτείς τα πράγματα πιο καθαρά.