Να τι συμβαίνει τελικά με αυτό το μισογεμάτο ποτήρι.


Think pink, πίστεψέ το και θα γίνει, βάλε και λίγο Κοέλιο, και έχεις το απάγαυσμα της θετικής σκέψης. Μήπως μάς έχουν λιγάκι πρήξει με το positive thinking;

Εάν ρωτάς εμένα, θα σου πω ένα μεγάλο και βροντερό Όχι. Νομίζω ότι από τη θετική σκέψη ξεκινάνε όλα τα ωραία της ζωής μας, και ότι με αυτόν τον τρόπο χρωματίζουμε την κάθε μας στιγμή.

Τι χρειάζεται; Θέληση και πίστη. Να θέλεις κάτι πολύ για να γίνει και να το πιστέψεις. Αυτά θα κινήσουν όλα τα νήματα για να πραγματοποιηθεί.

Τι συμβαίνει όμως ουσιαστικά εάν κοιτάξουμε πέρα από αυτό το ποτήρι που πότε το βλέπουμε μισοάδειο, πότε μισογεμάτο, πότε αδειάζει και πότε ξεχειλίζει;

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η θετική σκέψη εκφράζεται σε δύο μορφές: 

1. Στον εσωτερικό διάλογο (selftalk) 

2. Στις «προβλέψεις» που κάνουμε για το μέλλον. 

Λέγοντας «εσωτερικός διάλογος» εννοούμε τις κουβεντούλες που κάνουμε με τον εαυτό μας. Τα λόγια που του λέμε όταν κοιταζόμαστε στον καθρέπτη, οδηγάμε μόνες στην κίνηση, λίγο πριν κοιμηθούμε ή όποτε βολεύει την καθεμιά, δεν κλείνουμε και ραντεβού. 

Έτσι σού δίνεται η ευκαιρία να πεις στον εαυτό σου τα καλύτερα, να τον ωθήσεις να κάνει πράγματα, να τον επαινέσεις, να τον ηρεμήσεις ή αντιθέτως να τον μαλώσεις, ή να τον υποτιμήσεις.

Στη δεύτερη μορφή της θετικής σκέψης, στις προβλέψεις μας για το μέλλον, αναφερόμαστε για τη μαγική γυάλα που έχει η καθεμιά μας μπροστά της. Σε αυτήν καθρεφτίζουμε όλα όσα θέλουμε, όσα πιστεύουμε και ποθούμε να συμβούν.
Για παράδειγμα, θέλεις να γνωρίσεις αυτό το αγόρι απέναντι. Σκέφτεσαι: Θα πάω να του μιλήσω και ίσως να είναι ο έρωτας της ζωής μου. Πολύ γρήγορα φτιάχνεις στο μυαλό σου την εικόνα να φιλιέστε με πάθος, και λίγο μετά να κάθεστε αγκαλιασμένοι στον καναπέ με τα παιδάκια σας. 

Ή μπορεί να σκεφτείς: Σιγά μην πάω να του μιλήσω. Δεν θα του αρέσω και θα ρεζιλευτώ. 

Είναι δηλαδή σαν να προεξοφλείς μόνη σου την επιτυχή ή αποτυχημένη έκβαση μιας πιθανότητας. Με λίγα λόγια, δημιουργείς στο μυαλό σου το μέλλον σου, βραχυπρόθεσμο ή μακρυπρόθεσμο!

Πού καταλήγουμε; Ότι όλα είναι στο μυαλό μας. 
Αυτό το «όλα» ας είναι η θετική σκέψη. Μόνο μπροστά μπορεί να μας πάει!