Πώς; Με αυτά τα 3 τρικ


Είναι δύσκολη η καθημερινότητα στην Ελλάδα και παντού δηλαδή. Φτώχεια, πόλεμοι, τραγικά καιρικά φαινόμενα, αναπάντεχα συμβάντα, όλα συμβάλλουν στο να γεμίζει η καθημερινότητα με άγχος και το κεφάλι με κακές σκέψεις και στρες.

Αυτά κάνουν την ζωή μας να γεμίζει με δυσφορία καμιά φορά, κάτι που σίγουρα θέλουμε να αποβάλλουμε, ειδικά όσο είμαστε νέοι.

Τα πράγματα δεν θα έπρεπε να είναι τόσο περίπλοκα. Σωστά; Στα 20, τα 25, τα 30. Θα έπρεπε να περνάμε ακόμα καλύτερα. Αλλά… when life happens, είναι πολύ εύκολο να κάνεις την σκέψη σου πιο «βαριά», πιο περίπλοκη.

Πώς μπορείς να σταματήσεις να το κάνεις αυτό και να απλουστεύσεις την ζωή σου;

Τα παρακάτω 3 tips είναι μια καλή αρχή.

Κατέγραψε την καθημερινότητά σου

Eίναι πολύ εύκολο να στρεσαριστείς με την καθημερινή σου ρουτίνα. Καταγράφοντας τι κάνεις κάθε μέρα, θα δεις τι μπορείς να αποφύγεις και να προγραμματίσεις την εβδομάδα σου έτσι, ώστε να γίνει πιο εύκολη. Πιο απλή.

Απλούστευσε τις προσδοκίες σου

Το πώς θα σου βγει η μέρα, η εβδομάδα, ο μήνας και τα επόμενα 2 χρόνια δεν μπορείς να το γνωρίζεις. Ναι, σίγουρα βάζεις στόχους τους οποίους προσπαθείς να «φτάσεις», αλλά έχοντας πιο «απλές» προσδοκίες για την ζωή, τις σχέσεις κτλ., θα κάνει την ζωή σου πιο εύκολη.

Κάνε ένα “declutter” απ’ όλα

Μέσα στην ημέρα, μια φορά την εβδομάδα, δύο φόρες τον μήνα, όποτε μπορείς ή νιώθεις ότι το έχεις περισσότερο ανάγκη…. «άδειασε». «Άδειασε» από αρνητικές σκέψεις, από τα άγχη, απ’ όλα. Μέσω διαλογισμού ή γενικά ότι σε χαλαρώνει, αφιέρωσε χρόνο σε εσένα και «τακτοποίησε» τις σκέψεις σου. Βάλε σε προτεραιότητα ότι έχεις περισσότερο ανάγκη και επικεντρώσου σε αυτό και όχι σε 500 διαφορετικά άλλα tasks.

Κεντρική φωτό: Danica Tanjutco / Unsplash