Μια ημέρα, αφιερωμένη μσε εσένα


Υπάρχουν πολλά διαφορετικά επίπεδα άγχους, στρες και κούρασης. Όλα αυτά σε συνδυασμό με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, παίζουν τεράστιο ρόλο στην ψυχική μας υγεία.

Αν λοιπόν, βρίσκεις τον εαυτό σου να έχει κρίσεις άγχους, να στρεσάρεται εύκολα, πέρα από το γεγονός ότι το σοφότερο θα ήταν να συμβουλευτείς έναν ειδικό, το plan b είναι να κάνεις ένα break από όλους και όλα. Να πάρεις ένα day off και να προσέξεις πάνω απ’ όλα τον εαυτό σου.

Γιατί λοιπόν, χρειάζεσαι ένα day off, τόσο, μα τόσο πολύ;

Έχεις εξαντληθεί σωματικά

Είτε λόγω δουλειάς, σχολής, υποχρεώσεων κτλ., είναι εύκολο το σώμα να κουραστεί. Ακόμα κι αν καμιά φορά δεν το αισθάνεσαι στην αρχή, θα έρθει κάποια στιγμή που το σώμα σου θα ανταποκριθεί σε αυτή την κούραση. Πρόλαβε την κατάσταση και σε περιόδους που είσαι πολυάσχολος, βρες λίγο χρόνο να κάνεις ένα off.

To στρες σου χτυπάει την πόρτα

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα αγχωθείς με κάτι.  Παρόλα αυτά, αν στρεσάρεσαι συνέχεια και αυτό το στρες εκφράζεται έντονα κάθε φορά, τότε το… άγχος σου χτυπάει την πόρτα! Αυτό είναι μια προειδοποίηση που σου στέλνει το μυαλό σου και σου λέει ότι πρέπει να αρχίσεις να κουλάρεις. Μια μέρα λοιπόν, μην ασχοληθείς με τίποτα και απλά χαλάρωσε!   

To ανοσοποιητικό σου «μιλάει»

Το αν χρειάζεσαι ένα day off, κάποια στιγμή θα στο πει ξεκάθαρα ο οργανισμός σου! Το ανοσοποιητικό σου θα αρχίσει να… μιλάει και θα ζητάει ένα reset! Αν αρρωσταίνεις λοιπόν, συχνά είναι το καμπανάκι που χτυπάει το σύστημά σου και σου λέει: «Θέλω ξεκούραση»!

Φωτό: Joanna Nix / Unsplash