Το νέο σου nickname θα είναι… “οργάνωση” ….


Όχι, πες μου, ποιου φοιτητή το σπίτι είναι τακτοποιημένο ή καθαρό; Δεν θέλω να ενδίδω σε τέτοια στερεότυπα, αλλά αν το καλοσκεφτείς, ισχύει. Και λογικό είναι να συμβαίνει αυτό. Από εκεί που είχες την καλή σου τη μανούλα να σου μαζεύει τα ρούχα από το πάτωμα, να τακτοποιεί τα πράγματά σου, να πλένει και να καθαρίζει, τώρα είσαι υποχρεωμένος να τα κάνεις όλα μόνος. Και από πού να ξεκινήσει κανείς; Γι’ αυτό η πιο λογική λύση στο μυαλό σου είναι να τ’ αφήσεις όλα…. «χύμα» και κάποια στιγμή θα σκεφτείς τι θα κάνεις με όλο το junk που έχει μαζευτεί στο σπίτι.

Τι θα έλεγες όμως, αν άλλαζες φιλοσοφία; Έτσι για αλλαγή, βρε αδερφέ! Στην πραγματικότητα, το να συμμαζέψεις λίγο τον χώρο σου δεν είναι δύσκολη υπόθεση, αρκεί να ξέρεις από πού να ξεκινήσεις. Αυτό σου λέμε και εμείς παρακάτω.

Είναι μερικά αντικείμενα που όλοι έχουμε στο σπίτι μας και πιάνουν άσκοπα χώρο και μαζεύουν σκόνη. Αν ξεφορτωθείς μερικά πράγματα από το σπίτι σου θα έχεις αμέσως έναν πιο οργανωμένο χώρο!

Τι πρέπει λοιπόν, να πετάξεις asap από το σπίτι σου για να δείχνει… spotless;

#1. Παλιά περιοδικά

Για χρόνια είχα στοίβες με παλιά περιοδικά στο δωμάτιο μου. «Δεν θα τα πετάξω είναι συλλεκτικά», έλεγα από μέσα σου και το αποτέλεσμα ήταν απλά να πιάνουν χώρο και σκόνη. Μια μέρα αποφάσισα λοιπόν, να ξεκαθαρίσω την «συλλογή» και να κρατήσω μόνο αυτά που είχαν πραγματική αξία για μένα. Ο χώρος μου αμέσως ήταν πιο τακτοποιημένος!

#2. Αποδείξεις, λογαριασμούς, σημειώσεις

ΟΚ, δεν υπάρχει φοιτητικό σπίτι/δωμάτιο που να μην «ξεχειλίζει» από σημειώσεις! Και όχι μόνο απ’ αυτές αλλά και από παλιές αποδείξεις που αναίτια κρατάς ή λογαριασμούς. Πέτα ό,τι δεν χρειάζεσαι πραγματικά και επιτέλους θα καταφέρεις να δεις τι χρώμα είναι το γραφείο σου.

#3. Βιβλία

Τα βιβλία της σχολής είναι συνήθως μεγάλα σε όγκο με αποτέλεσμα να πιάνουν πολύ χώρο. ΟΚ, μπορεί να είναι αξίας αυτά τα βιβλία, αλλά μετά από χρόνια θα τα κοιτάς και θα αναρωτιέσαι γιατί υπάρχουν στο σπίτι σου. Με σιγουριά σου λέω, ότι αφού περάσεις το μάθημα, τα βιβλία αυτά δεν πρόκειται να τα ξανανοίξεις! Μην τα πετάξεις, δώσε τα σε φίλους σου που δεν έχουν περάσει το μάθημα ή σε φοιτητές από άλλα έτη. Επίσης, μπορείς να τα δωρίσεις στην βιβλιοθήκη της σχολής σου!

#4. Αχρείαστες ηλεκτρονικές συσκευές

Παλιά κινητά τηλέφωνα, στερεοφωνικά και οποιαδήποτε outdated ή χαλασμένη ηλεκτρονική συσκευή έχουν μόνο θέση στην ανακύκλωση ή τα σκουπίδια. Συσκευές σαν αυτές απλά πιάνουν (πολύ) χώρο στο σπίτι σου. Εξάλλου η τεχνολογία όλο εξελίσσεται, όποτε οτιδήποτε ξεπερασμένης τεχνολογίας δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ποτέ.

Φωτό: Pixabay