Οι ειδικοί έχουν μιλήσει και εσύ μπορείς να "δεις" το μέλλον της ρομαντικής σου ιστορίας.


Οι ειδικοί έχουν μιλήσει και εσύ μπορείς να "δεις" το μέλλον της ρομαντικής σου ιστορίας.

Είσαι ερωτευμένη και θέλεις να γυρίσεις τον χρόνο μπροστά για να δεις αν όντως αυτός είναι ο άνθρωπος σου; Αν θα ζήσετε μαζί, αν θα παντρευτείτε κλπ; Η επιστήμη μπορεί να μην έχει τις ακριβείς απαντήσεις γιατί κάθε σχέση είναι διαφορετική, όμως έχει βγάλει κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα. 

Το Business Insider τα συγκέντρωσε και έφτιαξε μια λίστα με 7 τρόπους που δείχνουν ότι η σχέση θα κρατήσει. Κάνε τσεκάρισμα και βγάλε τα συμπεράσματα σου. 


1. Ρώτα έναν φίλο
Σε μια έρευνα που είχε γίνει το 2001 στο Purdue University, είχε διαπιστωθεί ότι οι φίλοι μπορούν καλύτερα να προβλέψουν την πορεία της σχέσης, συγκριτικά με το ίδιο το ζευγάρι.

2. Η προσπάθεια δείχνει πολλά
Το πόσο προσπαθείς, είναι μια πολύ καλή ένδειξη ότι θα παλέψεις για αυτή τη σχέση. Οι άνθρωποι που προσπαθούν περισσότερο στις σχέσεις, έχουν πιο σταθερές, σύμφωνα με έρευνα του Purdue University που έγινε το 2008.

3. Ο χρόνος της πρώτης επαφής
Οι ειδικοί διαφωνούν για το πότε πρέπει να γίνει το βήμα "σεξ". Συστήνεται, ωστόσο, να γίνει το λιγότερο σε 36 ώρες από τη γνωριμία.

4. Τι λένε οι γύρω
Οι άνρθωποι που ένιωθαν ότι η σχέση τους παίρνει την "έγκριση" από τους φίλους και την οικογένεια, έχουν την τάση να μένουν περισσότερο στις σχέσεις, σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2001 από το University of California at Davis.

5. Λείπει η κριτική
Όταν κριτικάρεις τον άλλον και εκείνος το ίδιο, χάνετε! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του John Gottman, η κριτική "θολώνει" σε βαθμό που να μη μπορεί να δεις τα μισά από τα όμορφα πράγματα που κάνει για σένα ο σύντροφος σου.

6. Θετικές αλληλεπιδράσεις
Μια κακή στιγμή ή ένα ατυχές σχόλιο, μπορούν πολύ πιο εύκολα να συγχωρεθούν όταν στη σχέση υπάρχουν κατά κανόνα θετικές αλληλεπιδράσεις, όπως το να γελάει ο ένας με τα αστεία του άλλου, να μαγειρεύουν μαζί κλπ. Αυτό τόνισε η Hannah Fry σε ομιλία της στο 2014 TED Talk, επικαλούμενη τον John Gottman.

7. Μάντεψε πόσο καλά είναι ο σύντροφος σου
Σε ένα δείγμα 3.500 παντρεμένων ζευγαριών, δύο οικονομικοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι μάντευαν λάθος το πόσο χαρούμενος ήταν ο σύντροφος τους στην σχέση, είχαν 2 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο σε περίοδο 6 ετών, συγκριτικά με όσους μάντευαν σωστά.
 

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/sxeseis/19510-7-tropoi-na-provlepseis-an-i-sxesi-sou-tha-kratisei